Dacia Sandero 2021. Noutățile aduse de noul automobil produs de Dacia

Data: 28/07/2020 | Autor: .

La opt ani de la debutul precedentului model,  Dacia pregătește, în sfârșit, o nouă generație intitulată Dacia Sandero 2021. Conform unor surse citate de presa franceză, noua mașină va debuta oficial pe data de 7 septembrie, împreună cu Dacia Logan 3, la un preț de pornire de la 9.000 de euro.

Noua generație Dacia Sandero 2021 este fabricată pe platforma CMF-B, aceeași folosită și de Renault Clio, Captur si Nissan Juke. Este o evoluție majoră pentru modelul românesc.

Platforma CMF-B a fost creată de Alianța Renault Nissan Mitsubishi pentru toate mărcile și toate modelele subcompacte și a fost necesară pentru a răspunde noilor standarde privind poluarea și a celor de siguranţă. Fără noua platformă, Dacia n-ar mai fi putut să vândă mașinile sale pe piața europeană.

Noul model Dacia Sandero 2021 va avea o siluetă mai dinamică, cu o înălțime mai mică și cu unghiurile ceva mai ample de înclinare a montanţilor  pentru ca acoperişul să creeze senzația de coupe. În plus, partea frontală a fost redesenată, pentru un look modern și pentru a fi mai eficientă din punct de vedere aerodinamic.

Dacia Sandero 2021 a primit noi stopuri și faruri, cu LED, iar portierele au mânere noi.

Nu vor fi însă modificări de substanță. Jurnaliștii de la motor.es au surprins în trafic mașina, iar imaginile vin să confirme proporțiile mașinii, destul de apropiate de cele actuale.

Modelul va beneficia, totodată, de modificări semnificative la sistemul de rulare, la frâne și suspensii. O versiune de top a Sandero  ar putea primi nouă cutie automată existentă deja pe Duster.

De asemenea, Dacia Sandero 2020 va include, în premieră, și tehnologia hibrid E-Tech. Modelul va fi disponibil, astfel, și într-o configurație cu un propulsor de 1.6l pe benzina si doua motoare electrice cu o putere cumulată de 140 CP.

Printre opțiune se va mai afla un propulsor de 1.0 litri în trei cilindri și 75 CP, dar și un 1.5 litri Diesel Blue dCi (85 CP). Vom vedea, cel mai probabil, și o Dacia Sandero Stepway cu motorul de 130 CP dezvoltat împreună cu Mercedes și Nissan.

Pe piața din America de Sud, acolo unde a debutat deja noul Sandero, mașina pleacă de la 12,500 de dolari, în timp ce Stepway are preț de pornire la 12,250 de dolari.  Nu este exclus ca, pe piața europeană, noul Dacia Sandero 2020 să coste ceva mai puțin în varianta de bază – aproximativ 11.500 de euro.

La interior, planșa de bord a fost restilizată, cu un ecran de bord imprumutat de la Renault Clio 5 si avand o diagonala de 9.3 inch (fata de 7″ pe actualul Sandero).

Ca și pe Clio 5, tableta va fi orientată ușor către șofer și va oferi, prin intermediul noului său sistem conectat EASY LINK toate serviciile multimedia, navigare și „infotainment”, dar și setările MULTI-SENSE.

În plus, Sandero a preluat de la Duster panoul de control al sistemului de climatizare.

Când va fi lansată Dacia Sandero 2021?

Dacia pregătea lansarea lui Sandero 2020 la pachet cu Logan 3 în toamna acestui an, la Salonul auto de la Paris (26 septembrie – 11 octombrie). Numai că evenimentul a fost anulat din cauza coronavirusului.

Vestea bună este că francezii vor organiza, pe 7 septembrie, un eveniment botezat Paris Motion Festival, în cadrul căruia să prezinte noile modele de mașini.

Astfel că lansarea Dacia Sandero 2021 ar putea avea loc conform planurilor inițiale. Însă nimic nu este sigur. În funcție de evoluția pandemiei, nu este exclus să vedem mașina lansată exclusiv online, la fel cum a fost prezentat și prototipul electric Dacia Spring.

Dacia Spring, surprinsă în România. Primele imagini cu modelul electric,,made in China’’

Cert este că, pe fondul scăderii puternice a vânzărilor, Dacia va încerca să aducă cele două modele, Sandero 2021 și Logan 3, cât mai repede în piață. Astfel că nu este exclus ca primele oferte să le vedem în sezonul de shopping de Crăciun.

In varianta de baza, Dacia Sandero 2021 ar urma sa aiba un pret de pornire de 9000 de euro.

Pe piața din America de Sud, acolo unde a debutat deja o nouă variantă de Sandero, sub sigla Renault, mașina pleacă de la 12,500 de dolari, în timp ce Stepway are preț de pornire la 12,250 de dolari.

Dacia Arkana, surprins pe străzile din România. Noi informații despre primul SUV coupe

Cum va arăta noua Dacia Logan 3. Schimbările sunt spectaculoase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.