Dacia Sandero 2020, gata de lansare. Noi imagini cu modelul modernizat

Dacia se pregătește să lanseze noua generație a modelului Sandero, la opt ani de la debutul precedentului model. Dacia Sandero 2020 va debuta în toamnă, alături de a treia generație Logan, și va fi primul automobil produs de Dacia pe platforma  modulară CMF-B, pe care sunt construite și hatchback-urile Renault Clio și Nissan Micra de ultimă generaţie.

Dacia Sandero 2020 este construită pe aceeași platformă cu a lui Renault Clio, o evoluție majoră pentru modelul românesc.

Platforma CMF-B a fost creată de Alianța Renault Nissan Mitsubishi pentru toate mărcile și toate modelele subcompacte și a fost necesară pentru a răspunde noilor standarde privind poluarea și a celor de siguranţă. Fără noua platformă, Dacia n-ar mai fi putut să vândă mașinile sale pe piața europeană.

Francezii au investit, în ultimele luni, câteva zeci de milioane de euro în retehnologizarea uzinei din România care ar urma ca, din acest an, să poată produce 406.000 autovehicule pe an, de la circa 350.000 în 2019.

Noul model Dacia Sandero 2020 va avea o siluetă mai dinamică, cu o înălțime mai mică și cu unghiurile ceva mai ample de înclinare a montanţilor  pentru ca acoperişul să creeze senzația de coupe. În plus, partea frontală a fost redesenată, pentru un look modern și pentru a fi mai eficientă din punct de vedere aerodinamic.

Dacia Sandero 2020 a primit noi stopuri și faruri, cu LED, iar portierele au mânere noi.

Nu vor fi însă modificări de substanță. Jurnaliștii de la motor.es au surprins în trafic mașina, iar imaginile vin să confirme proporțiile mașinii, destul de apropiate de cele actuale.

Modelul va beneficia, totodată, de modificări semnificative la sistemul de rulare, la frâne și suspensii. O versiune de top a Sandero 2020 ar putea primi nouă cutie automată existentă deja pe Duster.

La interior, planșa de bord a fost restilizată, cu un ecran de bord de 7 inchi ceva mai ergonomic, adaptat sistemului multimedia cu suport pentru Android Auto și Apple Car. În plus, Sandero a preluat de la Duster panoul de control al sistemului de climatizare.

În ceea ce privește motorizarea, noua Dacia Sandero 2020 va beneficia de motoare pe benzină și diesel, în trei şi patru cilindri și, mai mult ca sigur, într-un viitor apropiat, și un propulsor mild-hybrid E-Tech.

Printre acestea s-ar putea afla un motor de 1.6 litri pe benzină (115 cai), un propulsor de 1.0 litri în trei cilindri și 75 CP, dar și un 1.5 litri Diesel Blue dCi (85 CP). Vom vedea, cel mai probabil, și o Dacia Sandero Stepway cu motorul de 130 CP dezvoltat împreună cu Mercedes și Nissan.

Pe piața din America de Sud, acolo unde a debutat deja noul Sandero, mașina pleacă de la 12,500 de dolari, în timp ce Stepway are preț de pornire la 12,250 de dolari.  Nu este exclus ca, pe piața europeană, noul Dacia Sandero 2020 să coste ceva mai puțin în varianta de bază – aproximativ 11.500 de euro.

Cum va arăta noua Dacia Logan 3. Schimbările sunt spectaculoase

Când va fi lansată Dacia Sandero 2020?

Dacia pregătea lansarea lui Sandero 2020 la pachet cu Logan 3 în toamna acestui an, la Salonul auto de la Paris (26 septembrie – 11 octombrie). Numai că evenimentul a fost anulat din cauza coronavirusului.

Vestea bună este că francezii vor să organizeze un altfel de eveniment, botezat Paris Motion Festival, în aceeași perioadă, în cadrul căruia să prezinte noile modele de mașini, probabil fără o expoziție dedicată publicului larg.

Astfel că lansarea Dacia Sandero 2020 ar putea avea loc conform planurilor inițiale. Însă nimic nu este sigur. În funcție de evoluția pandemiei, nu este exclus să vedem mașina lansată exclusiv online, la fel cum a fost prezentat și prototipul electric Dacia Spring.

Cert este că, pe fondul scăderii puternice a vânzărilor, Dacia va încerca să aducă cele două modele, Sandero 2020 și Logan 3, cât mai repede în piață. Astfel că nu este exclus ca primele oferte să le vedem în sezonul de shopping de Crăciun.

Dacia Spring, primele imagini video. Va avea succes mica mașină electrică ,,made in China’’?