Cum arată interiorul lui Dacia Logan 3. Schimbările sunt semnificative

Data: 14/09/2020 | Autor: .

Cea de-a treia generație a modelului Dacia Logan va oferi un interior restilizat, cu un ecran proeminent amplasat în centrul consolei. Indicatoarele de bord complet noi și display-ul pentru computerul de bord și alte afișaje reprezintă un pas tehnologic semnificativ pentru producătorul român.

Cu trei săptămâni înaintea prezentării oficiale, autoexpert.ro a prezentat prima fotografie cu interiorul noului Dacia Logan 3. Dincolo de volanul preluat de la generația precedentă, este de remarcat prezența ecranului sistemului multimedia de sine stătător, amplasat în zona superioară a planșei de bord. Sub el se observă noile guri de ventilație cu ramă cromată.

Dacia Logan 3 – interior

Remarcăm și prezența, în spatele volanului, a două cadrane alături de noul schimbător de viteze, manual, preluat de la Duster.

Cel mai probabil, noua consolă de bord va primi comenzile climatizării de la Duster și butoanele tip claviatură de la Duster și Clio.

Dacia Logan 3 era programată, initial, să fie lansată în 2019, împreună cu noul Sandero. Momentul a fost amânat pentru că a fost nevoie de schimbări semnificative la fabrica din Mioveni, pentru ca noile generații să treacă la a treia generație a platformei CMF-B, pe care au fost dezvoltate și modelele Renault Clio și Captur, dar și noul Juke.

Platforma CMF-B a fost necesară pentru a răspunde noilor standarde privind poluarea și a celor de siguranţă. Fără noua platformă, Dacia n-ar mai fi putut să vândă mașinile sale pe piața europeană.

Așa s-a ajuns ca lansarea comercială a noului model Dacia Logan 3 să fie amânată pentru toamna lui 2020, la opt ani după actuala generație.

DACIA LOGAN 3, LIMUZINA LOW-COST

Noul model Dacia Logan 3 este prezentat de presa de specialitate, mai în glumă, mai în serios, drept prima limuzină low-cost. Asta pentru că mașina va aduce foarte mult cu modelul Megane 4.

În baza fotografiei oficiale prezentate de Dacia, noua generație Logan 3, ce va fi vândută în Rusia drept Renault Logan, iar în Europa cu sigla Dacia, va avea un look ceva mai fluent, cu o caroserie mai alungită și faruri mai înguste, cu elemente LED preluate de la noul Clio, dar simplificate la maxim pentru a i se menţine preţul accesibil.

La capitolul motorizare, Dacia Logan 3 va include motoare convenționale alimentate cu benzină, motorină și GPL, printre care un benzinar TCe de un litru și 75 CP, un altul de 1.3 litri şi un turbo diesel dCi de 1.5 litri și 85 CP, cel mai probabil pregătite pentru Euro 7.

Vor fi și variante „mild-hybrid”, mai scumpe, dar absolut necesare pentru ca producătorul să nu fie penalizat pentru neîndeplinirea normelor de depoluare impuse în Europa.

Nu este exclus ca, în funcție de strategia francezilor, să vedem și un Logan 100% electric, mai cu seamă că aceștia au tehnologia și o vor introduce, în curând, pe noua Dacia Spring.

În materie de tehnologie, Dacia Logan 3 va primul model care va include în standard sisteme de siguranţă activă, precum cel de monitorizare a marcajului şi indicatoarelor rutiere, dar şi de frânare automatizată de urgenţă.

În privința prețurilor, noua Dacia Logan 3 va porni de la 9.000 de euro, în versiunea de bază, iar modelul full option ar urma să coste 15.000 de euro.

Dacia Logan 3, Sandero 2021 și Sandero Stepway 2021. Primele imagini oficiale