Traieste senzatiile unui pilot de Boeing 737

Data: 19/09/2011 | Autor: .

Daca ai zburat vreodata cu avionul sau ti-ai dorit sa faci asta, cu siguranta ca, dincolo de senzatiile de la decolare si aterizare, te-ai intrebat cum arata cabina pilotilor. Cum ar fi sa asisti la o aterizare pe timp de noapte pe unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din lume?

Pe youtube a aparut un clip extrem de interesant care prezinta o astfel de inregistrare. Materialul video, care dureaza 4 minute, prezinta aterizarea unui Boeing 737-200 pe aeroportul Mexico City, filmata din cockpit.

Imaginile sunt cu atat mai spectaculoase cu cat au fost filmate pe timp de noapte si sunt insotite de toate indicatiile tehnice ale turnului de control.

httpv://www.youtube.com/watch?v=w2H3xlgnK0Y

Boeing737 este cel mai raspandit avion de pasageri din lume. Este un avion bimotor, scurt/mediu-curier, cu fuzelaj de diametru standard (un singur culoar) de capacitate mica si medie (120-220 pasageri). Avionul este atat de popular incat la fiecare 5 secunde, unul decoleaza si, la orice moment, sunt peste 1250 de avioane din acest model in aer.

Modelul 737-200 este unul foarte popular, in special pe liniile aeriene low cost precumUSAirways si Southwest Airlines. Avionul a iesit din fabricatie in 1999.