Transformer Prime, prima tableta din lume cu Android 4.0

Data: 4/01/2012 | Autor: .

ASUS a anuntat ca va lansa, pe 12 ianuarie, update-ul de software la Android 4.0 pentru tableta Transformer Prime.

Astfel, prima tableta cu procesor Quad Core din lume va fi si prima care va rula, oficial, noul sistem de operare de la Google.

In prezent, Transformer Prime ruleaza, la fel ca si prima versiune a gadgetului, Android 3.2.1. Daca aveti una dintre cele doua tablete, puteti descarca versiunea 8.8.3.33. Aceasta imbunatateste o serie de probleme cu GPS-ul si functiile camerei foto.

ASUS nu a precizat daca si prima versiune Transformer va beneficia de update-ul la Android 4.0

ASUS a anuntat, recent, ca in 2012 isi va indreapta tot mai puternic atentia catre segmentul tabletelor. Compania spera  sa vanda in acest an intre 3 si 6 milioane de tablete, fata de 1,8 milioane comercializate in 2011, a declarat CEO-ul companiei, Jonney Shih.

Directorul executiv al ASUS isi pune mari sperante in vanzarile tabletei Transformer Prime, prima tableta cu un procesor quad-core din lume.

Asus vede in Transformer principala sa “locomotiva” in conditiile in care gadgetul ofera o experienta inedita.

“Gadgetul lor poate fi definit ca trend-setter. Ai, in acelasi timp, o tableta si un note-book cu ajutorul tastaturii de tip docking. Au performante tehnice excelente si vin cu o autonomie la care altii viseaza, de aproape 12 ore”, spune analistul Mark Genstein.

Eee Pad Transformer Prime, cu o diagonala de 10,1 inci si un display Super IPS+ la 1280×800 de pixeli, este ceva mai subtire si mai usoara decat prima generatie. Are o grosime de doar 8,3 milimetri si o greutate de 586 de grame.

Despre Transformer Prime puteti citi mai multe detalii aici.

“E normal sa isi puna in target dublarea sau chiar triplarea vanzarilor, in aceste conditii. Ramane de vazut cum va reactiona concurenta”, a mai spus acesta.

Cert este ca, pe langa Transformer si celelalte tablete cu Android, ASUS pregateste si lansarea unei noi game de tablete cu noul sistem de operare Windows 8. Va reusi sa ia fata Apple, care pregateste iPad 3 sau Samsung  care anunta primele sale tablete quad-core? Ramane de vazut.