Tratament revolutionar! Injecţia care trateaza cancerul

tratament-cancer

O banală injecţie ar putea trata cele mai multe tipuri de cancer. Cercetătorii de la Universitatea Stanford din Statele Unite au pus la punct un tratament revoluţionar care, din testele făcute până acum, pare a fi soluţia ideală pentru a eradica boala secolului.

Cercetătorii au dezvoltat o injecţie cu anticorpi, capabila sa distrugă tumorile canceroase. Creaţi în laborator şi testaţi pe şoareci şi in vitro, anticorpii au reuşit să stopeze mai multe tipuri de cancer în stare avansată, de la melanom, la cel pancreatic, mamar şi pulmonar.

Celulele T sunt capabile nu doar să atace tumorile, dar şi să „vâneze” toate celulele metastazate care circulă prin organism.Cercetătorul Edgar Engleman, coordonatorul studiului, a declarat că „potenţialul tratamentului este uriaş şi că asistăm, de fapt, la o eradicare a tumorilor.

Pentru a trece la producţia farmaceutică, injecţia cu anticorpi mai are nevoie de câteva teste şi de aprobarea autorităţilor sanitare americane.

Detalii, dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei, aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro si difuzata astazi la Realitatea TV.