Tu ce aer respiri acasă? Cum elimini pericolul mucegaiului

Data: 9/01/2016 | Autor: .

aerul de acasaNe decoram casa aşa cum ne place, o păstrăm curată şi ordonată, o completăm cu amintiri şi obiecte personale, astfel încât să devină… acasă – un spaţiu doar al nostru, primitor, sănătos, în care să ne simţim în siguranţă. De multe ori, însă, uităm să fim atenţi şi la aspectele mai puţin vizibile, cum ar fi calitatea aerului din interior. Îţi propunem astăzi trei paşi pe care îi poţi face pentru a te asigura că aerul pe care îl respiraţi tu şi familia ta este sănătos şi plăcut.

Incepe prin a verifica temperatura si umiditatea din casa. Termo-higrostatul Stadler Form Selina este un aparat conceput de designerul elvetian Matti Walker care iti spune cu precizie care este temperatura aerului si, foarte important, daca acesta este prea umed sau prea uscat.

Daca te afli intr-una dintre cele doua extreme, ar fi bine sa iei in considerare achizitia unui umidificator, respectiv a unui dezumidificator de aer, in special daca ai copii. O umezeala prea mare favorizeaza pericolul mucegaiului, care are efecte foarte nocive asupra sanatatii – aparitia alergiilor, a infectiilor de tract respirator ori chiar a bolilor de plamani. Dezumidificatorul de aer Stadler Form Albert, cu higrostat incorporat (pentru ca tu sa poti alege exact gradul de umiditate pe care il doresti in incapere), este deosebit de eficient in aceste situatii, datorita capacitatii de dezumidificare de 20 de litri, in doar 24 de ore, si a functiei Swing, care asigura distribuirea optima a aerului in incapere.

Pe de cealalta parte, in special iarna, cand geamurile stau mai mult inchise, iar caldura data de calorifere usuca in mod excesiv aerul, te poti confrunta cu alte efecte negative – uscarea mucoaselor, respiratie dificila, aparitia rinitelor alergice, piele deshidratata. In acest caz, solutia o reprezinta umidificatoarele de aer – spre exemplu, aparatul Stadler Form Oskar este un umidifcator ecologic care permite setarea nivelului de umiditate dorit, apoi, prin cele doua filtre evaporative Eco-Friendly, absoarbe o cantitate substantiala de apa, intr-un timp foarte scurt si elibereaza vaporii prin doua orificii. In plus, dispozitivul Ionic Silver Cube incorporat previne inmultirea bacteriilor si a germenilor din apa.

In final, pentru ca aerul din casa sa nu fie doar sanatos, ci sa aiba si un parfum placut, iti recomandam si difuzorul de aroma Stadler Form Lea, care elibereaza aroma ta preferata in intreaga incapere, direct din sticluta cu ulei esential pur. Aparatul functioneaza si pe baza de baterii, dar si prin cablu de alimentare, si iti pune la dispozitie trei programe de functionare – continua, la intervale stabilite si Daylight (doar pe timpul zilei).

Sursa: Flanco – www.flancointeractiv.ro