Tu cum îți salvezi datele? Două soluții de stocare externă de la SureFire

Data: 17/06/2022 | Autor: .

SureFire Bunker Gaming

Am ajuns să stocăm tot mai multe cantități de date, de la fotografiile de 20 MP, la clipuri video de 2-3 GB, filme, documente, programe și jocuri care sunt din ce în ce mai mari. Nevoia de spațiu de stocare a crescut spectaculos în ultimii ani. Dincolo de soluția clasică a schimbării HDD-ului sau a SSD-ului din laptop sau PC cu unul mai mare, o variantă optima este să folosești un dispozitiv extern. GadgetReport.ro vă prezintă două soluții optime, cu ADN-ul Verbatim, dezvoltate sub brandul SureFire Bunker Gaming.

Am testat două soluții similare, una pe HDD și alta pe SSD, ambele dezvoltate sub brandul SureFire Bunker Gaming.

Cele două produse au un look similar, cu un design modern și cu iluminare RGB. Sunt destul de ușoare, sunt portabile și bine închegate, astfel că le poți lua cu tine oriunde.

Atât SSD-ul cât și HDD-ul celor de la SureFire se contectează la orice dispozitiv cu Windows, Mac OS X sau consolele de jocuri cu port USB.

Ai la dispoziție cabluri de conectare, puțin cam scurte dar bine închegate, care vin la un capăt cu USB A 3.0 și la intrare cu microUSB 3.0 sau cu adaptor la USB Type C.

Ambele produse SureFire Bunker Gaming folosesc interfața USB 3.2 gen 1 echivalenta ca performanta cu 3.0 standard și anume 5gb/s.

Cumpără la cel mai bun preț:   HDD extern Surefire Bunker Gaming, 2TB, 2.5″, iluminare RGB, USB 3.2 Gen 1  PRET – 537 LEI

Cumpără la cel mai bun preț: SSD extern SureFire Bunker Gaming, 1TB, iluminare RGB, USB 3.2 Gen 1 Type-C, Negru   PRET – 645 LEI

UȘOR DE CONECTAT

Ce ne-a plăcut la ambele dispozitive este că se conectează rapid, fără să ai nevoie de drivere. Le vezi imediat în laptop, de exemplu, și poți să le folosești pentru transfer. Dacă ai un Mac, n-ar strica să le formatezi pentru ca sistemul de operare să le folosească la un nivel optim.

Pentru windows și consolele de jocuri sunt pregătite din start să ofere performanța promisă.

Din momentul în care le conectezi și începi să transferi, vei sesiza jocul de lumini foarte interesant care oferă un look special acestor dispozitive.

În privința vitezei, SSD-ul SureFire Bunker Gaming asigură rate de transfer foarte bune. La citire poți ajunge, în cele mai bune condiții până la 450MB/s, iar la scriere pana la 430MB/s.

Bineînțeles, SSD-ul este mai rapid decât HDD, care poate asigura viteze de până la 140MB/s.

Aceasta este, până la urmă, diferența semnificativă între cele două dispozitive.

Ce am remarcat, pe de altă parte, că ambele dispozitive SureFire Bunker Gaming sunt silențioase și nu se încălzesc foarte tare în timpul transferului de date. Temperatura e una normală pentru un dispozitiv de acest gen.

LA CE LE FOLOSEȘTI?

Cele două gadgeturi reprezintă, din punctul nostru de vedere, niște soluții excelente pentru momentul în care vrei să îți salvezi pozele din vacanță, înregistrările video, documentele de la școală sau de la serviciu, jocurile de pe consolă sau PC.

De altfel, cei de la Verbatim le și promovează drept cele mai bune soluții pentru zona de gaming, afirmând că atât SSD-ul cât și HDD-ul au fost optimizate pentru a oferi performante de neegalat, reducand semnificativ timpul de backup al jocurilor.

Majoritatea consolelor necesita formatare, asa ca asigurati-va ca faceti o copie de rezerva inainte de utilizare.

Cumpără la cel mai bun preț:   HDD extern Surefire Bunker Gaming, 2TB, 2.5″, iluminare RGB, USB 3.2 Gen 1  PRET – 537 LEI

Cumpără la cel mai bun preț: SSD extern SureFire Bunker Gaming, 1TB, iluminare RGB, USB 3.2 Gen 1 Type-C, Negru   PRET – 645 LEI

Specificatii HDD extern Surefire Bunker Gaming, 2TB, 2.5″, iluminare RGB, USB 3.2 Gen 1, Negru

CARACTERISTICI GENERALE

Capacitate 2 TB
Interfata USB 3.2 Type C
Altele Viteze citire/scriere pana la 140MB/s
Sisteme de operare Windows 10, 8, 7 Console cu port USB
Software inclus Nero Backup Software (numai pentru Windows)
Dimensiuni (W x D x H cm) 125 x 80 x 17.5
Greutate (Kg) 0.18
Caracteristici speciale Iluminare RGB
Culoare Negru

Specificatii SSD extern SureFire Bunker Gaming, 1TB, iluminare RGB, USB 3.2 Gen 1 Type-C, Negru

CARACTERISTICI GENERALE

Capacitate 1 TB
Interfata USB 3.2 Type C
Rata de transfer Citire pana la 450MB/s Scriere pana la 430MB/s
Sisteme de operare Mac OS Windows 10, 8, 7
Altele Iluminare RGB
Culoare Negru
Dimensiuni (W x D x H cm) 125 x 80 x 17.5
Greutate (g) 104