Twitter introduce mesajele prin e-mail

Data: 19/11/2012 | Autor: .

Twitter a adaugat o noua utilitate prin care internautii vor putea trimite mesaje (tweets) oricui prin intermediul e-mailului. Astfel, compania incearca sa-si extinda plaja de acoperire si sa concureze cu succesul Facebook.

Utilizatorii vor putea trimite mesaje prin Twitter si contactelor care nu au un cont pe aceasta retea de microblogging, scrie PC Mag. Compania a imbunatatit si aplicatiile sale pentru iPhone si Android, dar si rezultatele sale in cautari.

Pentru a putea imparti tweets cu alte persoane via e-mail, utilizatorii trebuie doar sa apese butonul „Send Tweet by e-mail”.

Optiunea va putea fi accesata de pe iconita „More”, aflata in imediata apropiere a casutei ‘Favorite”.

„Poti trimite un tweet catre oricine, indiferent daca e utilizator Twitter sau nu, chiar de pe fluxul tau”, scria un inginer Twitter intr-o postare pe blog.
„Poti, de asemenea, sa iti adaugi comentariul tau propriu si noi il vom atasa tweet-ului. Pur si simplu”, a completat acesta.

In momentul in care transmiti un tweet de pe un dispozitiv mobil, la expeditor va aparea adresa ta de mail salvata in memoria acelui telefon. Cu toate acestea, noua caracteristica presupune ca mail-urile sa fie trimise directe de pe Twitter.

In acest moment Twitter aduna aproximativ 500 de milioane de utilizatori, un numar impresionant, insa nu suficient de mare incat sa depaseasca cei un miliard de utilizatori Facebook din intreaga lume. Aceasta noua optiune de e-mail ar putea contribui la cresterea bazei de date Twitter, considera PCMag.