Un celebru cântăreț, readus la viață cu ajutorul inteligenței artificiale

Data: 26/01/2021 | Autor: .

 Unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți din istoria Coreei de Sud, Kim Kwang-seok, a fost readus la viață cu ajutorul tehnologiei. Pe baza inteligenței artificiale, superstarul va reveni pe scenă.

Kim Kwang-seok, unul dintre cei mai cunoscuţi artişti din istoria Coreei, a murit în 1996. O televiziune din Coreea, SBS, a dezvoltat un program special, împreună cu o companie specializată în dezvoltarea de software pentru inteligența artificială, prin intermediul căruia și-a propus să-l readucă pe scenă, relatează CNN.

Singer Ock Joo-hyun sings a duet with the AI version of the late Kim Kwang-seok.

Artistul care, acum 25 de ani, vindea peste 5 milioane de albume, va putea fi auzit și văzut din nou pe scenă, la televizor, în noul program Competiţia Secolului: Omul vs inteligenţa artificială.

Bineînțeles, va fi o reprezentare digitală a artistului care va interpreta piesele devenite hituri în anii 80 și 90 cu ajutorul vocii sale originale.

Programul AI este capabil, totodată, să genereze noi interpretări, astfel încât holograma lui Kim Kwang-seok să poată interpreta și alte piese, altele decât cele din repertoriul clasic.

Tourists can visit a street dedicated to Kim Kwang-seok in the city of Daegu.