Un crucifix pe Marte? Descoperirea făcută de roverul Curiosity

Data: 4/03/2016 | Autor: .

Un crucifix pe Marte? Descoperirea făcută de roverul Curiosity

Există un crucifix pe Marte? Noi imagini surprinse pe Marte de roverul Curiosity al NASA fac senzaţie pe internet. Acestea prezintă mai multe obiecte care sugerează forma unui crucifix şi a unui acoperiş sculptat. Adepţii teoriilor OZN s-au grăbit să afirme că acestea dovedesc existenţa unei …biserici pe Planeta Roşie.

Descoperirea a fost făcută de ufologul francez Christian Mace, în timp ce căuta printre miile de imagini surprinse de robotul trimis de NASA pe Marte şi care au fost publicate pe internet, relatează GadgetReport.ro

crucifix pe Marte gadgetreport.ro

„Existenţa unui crucifix pe Marte a fost descoperită de Christian Mace din Franţa, iar această observaţie este foarte neobişnuită şi, probabil, extrem de importantă pentru cititorii religioşi. Crucea este aşezată pe o latură a unui deal stâncos, astfel încât porţiunea inferioară a acesteia nu este vizibilă, dar dacă roverul ar fi făcut vreo fotografie şi din alte zone, am fi văzut o cruce completă”, afirmă ufologul Scott C. Waring.

O altă imagine, surprinsă în apropierea crucifixului, prezintă silueta unui acoperiş „frumos sculptat”, cu bolţi şi secţiuni stratificate. Adepţii teoriilor OZN cred că acesta susţinea o biserică, ale cărei ruine au fost acoperite de solul marţian.

“Este posibil ca acoperişul să fi cedat la un moment dat. Acest acoperiş are bolţi sculptate în trei secţiuni subţiri”, a relatat Scott C. Waring, citat de Daily Mail.

Interesant este şi faptul că în apropiere a fost semnalată o „sculptură” care prezintă ceea ce ar putea fi o „figură cu caracter uman”, distrusă însă de trecerea roverului spaţial.

piramidaNu este prima dată când ufologii lansează astfel de teorii, cu ar fi cea cu privire la existenţa unui crucifix pe Marte. Anul trecut, pe internet au făcut senzaţie imaginile cu un posibil dom construit de om şi o replică a uneia dintre marile piramide din Egipt.

Ufologii au afirmat că „piramida”, despre care se crede a fi de dimensiunile unei maşini, ar putea fi doar varful unei structuri mult mai mari, îngropate.

Pe de altă parte, „existenţa unei cupole pe Marte dovedeşte că cineva sau ceva le-a construit în trecut. Este, oare, posibil să căutăm şi alte clădiri lăsate în urmă de locuitori antici de pe Marte?”, se intrebau ufologii de la The Unsilent Majority.

Sunt acestea dovezi care demonstrează că planeta roşie a fost, de fapt, locuită în trecutul îndepărtat de fiinţe care au dezvoltat întreaga planetă roşie la fel cum şi oamenii dezvoltă planeta Pământ? Această cupolă ar putea fi doar un fel de formaţiune stâncoasă naturală, ceea ce ar fi extrem de ciudat. Nu putem nega probabilitatea că aceasta ar putea fi, totuşi, rămăşiţele unei structuri extraterestre pe Marte”, au mai spus aceştia.

Speculaţiile au fost respinse de NASA, care a sugerat că sunt simple forme de relief.

cupola de pe Marte gadgetreport.ro