UPC va transmite programele Netflix!

UPC va transmite programele Netflix!

UPC va transmite programele Netflix! Compania Liberty Global, care deţine şi UPC România, a semnat un parteneriat cu Netflix, prin intermediul căruia filmele şi serialele Netflix vor fi puse la dispoziția clienților în peste 30 de țări din întreaga lume, relatează GadgetReport.ro. Primii beneficiari vor fi olandezii.

Lansarea serviciului Netflix pentru clientii Liberty Global va permite accesul la o colecție de până la 6000 de ore de filme, seriale TV și documentare originale Netflix. Acordul vizează abonații la servicii video ai Liberty Global din Europa, America Latină și Caraibe.

„Acest acord va oferi mai multă libertate abonaților noștri, permițându-le să acceseze filme printr-un singur click, printr-o aplicatie complet integrată în dispozitivul de vizionare obisnuit”, a declarat Mike Fries, CEO al Liberty Global. „Combinând aplicația Netflix – și tot conținutul pe care îl oferă – cu receptorul obisnuit de cablu, ușor de utilizat, oferta va fi cu atât mai atrăgătoare”, a precizat Reed Hastings, CEO Netflix.

Odatã cu lansarea aplicaţiei Netflix pe platformele digitale ale Liberty Global, abonaţii existenţi ai Netflix vor putea sã acceseze şi sã navigheze cu uşurinţã prin grila de programe Netflix pe televizorul principal, nemaifiind necesar un dispozitiv separat sau utilizarea telecomenzii televizorului ĩn momentul schimbãrii programului TV. Totodată, noii clienţi ai Netflix se pot abona  utilizând aplicaţia direct de pe televizor, fără să deţină neapărat un televizor inteligent.

Prima ţară în care Liberty Global va livra conţinutul Netflix este Olanda. Ulterior, va lansa oferta şi în celelalte pieţe, inclusiv în România.

Nu este exclus ca ţara noastră să se afle în primul val, mai cu seamă că UPC se pregateste sa lanseze la nivel national serviciul Horizon şi are nevoie de un argument în plus pentru a atrage noi clienţi, în contextul concurenţei acerbe cu RCS-RDS.

Prin intermediul unui nou echipament de recepţie (mediabox), serviciile Horizon vor transforma, practic, orice televizor într-unul inteligent, conectat la internet şi capabil să ruleze aplicaţii video şi alte servicii online.