Update-ul la Android 7 afectează telefoanele Galaxy S7

Data: 14/02/2017 | Autor: .

Update-ul la Android 7 afectează telefoanele Galaxy S7

Instalarea noului sistem de operare Android 7.0 Nougat pe telefoanele Samsung nu este scutită de probleme. Potrivit Phone Arena, update-ul a determinat o scădere a autonomiei telefoanelor Galaxy S7 şi Galaxy S7 Edge, relatează GadgetReport.ro

Potrivit testelor făcute de Phone Arena, telefoanele au pierdut în jur de 35 de minute de autonomie, adică între 8,1 şi 9,4% din baterie din momentul în care a fost instalat noul sistem de operare.

Unul dintre motive este legat de faptul că Android 7 Nougat foloseşte multe efecte vizuale, iar ecranele AMOLED au nevoie de mai multă energie pentru a le putea afişa.

Cel mai probabil, Samsung va lansa un update care va corecta problema, însă nu există nicio informaţie oficială în acest sens.

Pe lista gadgeturilor Samsung care vor trece la Android 7.0 se află Galaxy S7, Galaxy S7 Edge, telefoane care au primit deja update-ul în unele ţări, Galaxy S6, Galaxy S6 edge, Galaxy S6 edge Plus, Galaxy Note 5, Galaxy Tab A with S Pen, Galaxy Tab S2 , Galaxy A3 şi Galaxy A8. Acestea vor primi update-ul în prima parte a acestui an.

Cum arată Android 7 pe Galaxy S7 vedeţi în clipul video de mai jos.

Samsung nu a anunţat datele exacte, urmând ca, împreună cu operatorii de telefonie mobilă, să decidă ulterior calendarul update-urilor.
Sammobile afirmă că nu este exclus ca şi alte gadgeturi să primească update-ul la Android 7.0 în a doua parte a anului, printre telefoanele vizate fiind Galaxy A5 şi Galaxy Note4.

Celelalte telefoane din gama Samsung vor rămâne la sistemul de operare pe care îl rulează în prezent, însă vor primi în continuare, în principal, update-uri de securitate.

Update-ul la Android 7.0 oferă un nou design pentru notificări şi setări şi promite să îmbunătăţească, totodată, experienţa de utilizare pentru secţiunile Multi Window, Performance Mode, Samsung Pass, Always On Display.

Mai multe detalii despre noutatile aduse de noul sistem de operare Android 7.0 aflaţi de pe site-ul Samsung.