Urmatorul smartphone Nexus va fi lansat luna aceasta

Data: 1/10/2012 | Autor: .

Urmatorul smartphone Nexus, modelul „fanion” al familiei Android, va fi prezentat de Google in urmatoarele 30 de zile, alaturi de versiunea 4.2 a sistemului de operare Android, potrivit surselor Androidandme.com.

Cel mai probabil, device-ul va fi prezentat de Andy Rubin, fondatorul Android Inc. si Senior Vice President of Mobile and Digital Content in cadrul Google, in cadrul unui eveniment organizat de AllThingsD in perioada 28-39 noiembrie. Informatia pare a fi credibila, mai ales ca , in urma cu doi ani, Rubin prezenta sistemul de operare Android 3.0 Honeycomb si tableta Motorola Xoom in cadrul aceluiasi eveniment.

Se pare ca de data aceasta Google va renunta la Samsung in favoarea LG pentru producerea urmatorului model Nexus, care va avea ca punct de plecare smartphone-ul Optimus G. Practic, este de asteptat ca noul Nexus sa dispuna de un display de 4,7 inchi de tip in-cell, prezent si pe noul iPhone 5, care ii va permite noului smartphone sa fie ultra subtire, cu un profil de numai 8 milimetri.

De asemenea, este posibil ca Google sa lanseze si alte produse in cadrul evenimentului de la finele acestei luni, precum un model Galaxy Nexus entry-level, o tableta Nexus 7 cu modem 3G sau o noua tableta Nexus de 10 inchi.