Utilizatorii BlackBerry se simt rusinati si luati la misto de ceilalti

Data: 17/10/2012 | Autor: .

Terminalele BlackBerry nu mai sunt de mult timp un must have in ceea ce priveste smartphone-urile, insa RIM, producatorul acestora, are inca o mica armata loiala de fani. Desi mai sunt doar cateva luni pana la lansarea unei noi generatii de modele BlackBerry, multi dintre utilizatorii telefoanelor prezente se simt frustrati si chiar luati in deradere de prieteni pentru optiunea lor, dupa cum scrie New York Times.

„Sunt rusinata”, spune o agenta de vanzari din Los Angeles care a renuntat sa isi mai scoata BlackBerry-ul in public la petreceri sau conferinte. Mai mult, in timpul intalnirilor aceasta isi ascunde smartphone-ul sub iPad, de teama ca acesta ar putea atrage privirile dezaprobatoare ale clientilor.

Iar temerea ei pare a fi intemeiata.

„Utilizatorii BlackBerry sunt la fel ca cei ai MySpace”, spune un muzician din Los Angeles. „Probabil inca folosesc AOL Instant Messenger pentru a trimite mesaje chat”, adauga acesta.

Fidelitatea utilizatorilor BlackBerry nu va fi rasplatita decat peste cateva luni, cand RIM va lansa platforma Blackberry 10, alaturi de o noua serie de smartphone-uri.

Pana atunci, compania incearca sa ii tina pe dezvoltatorii de aplicati aproape printr-o metoda cel putin ciudata: un cantec de dragoste intitulat “Keep On Loving You” in care versurile siropoase fac aluzii la noul sistem de operare, la tranzitia prin care trece RIM si la diversele instrumente pe care compania le va pune la dispozitia utilizatorilor. Mai multe amanunte, aici.