Venus din Milo, reprezentarea unei prostituate?!

venus-de-milo

Celebra statuie Venus din Milo ar putea fi reprezentarea unei prostituate, afirmă scriitoarea americană Elizabeth Wayland Barber, în cartea ei „Women’s Work: The first 20.000 years”.

Elizabeth Wayland Barber a recreat sculptura, cu ajutorul unei imprimante 3D şi pe baza unui mulaj din 1850, sub forma unei femei care toarce – o activitate foarte populară în rândul prostituatelor aflate în aşteptarea clienţilor, în Grecia Antică.

„Statuia (expusă în muzeul Luvru din Paris-n.r.), ţinea în trecut fire de bumbac în mâna stângă şi un fus mare – o poziţie comună pentru multe reprezentări ale femeilor în 100 î.e.n, anul în care statuia a fost realizată”, afirmă cercetătorul.

Teoria vine să confirme supoziţiile exprimate încă din anii ’50, când un alt expert a remarcat faptul că poziţia lui Venus din Milo este similară cu poziţiile altor statui care ţin un fus între mâini şi cu imaginile unor femei care torc, pictate pe vase din ceramică.

Alţi experţi au spus că statuia, care o reprezintă pe Afrodita, zeiţa frumuseţii, ar fi ţinut în mâini o oglindă, o lance sau un măr.