Vivo X. Chinezii pregatesc un telefon Full HD cu care vor sa rupa piata

Data: 25/10/2012 | Autor: .

Producatorul chinez de DVD Playere BBK pregateste lansarea, in luna noiembrie, a unui smartphone cu care spera sa concureze cu succes Samsung Galaxy Note 2. Specificatiile sunt de top, iar pretul se anunta a fi sub 400 de dolari.

BBK pregateste de ceva vreme lansarea unui telefon cu care sa “rupa” piata smartphone-urilor, relateaza iFeng

Cunoscut sub numele de Vivo X, gadgetul urma sa aiba un ecran de 4,7 inch si procesor dual-core. Odata cu lansarea Galaxy Note 2, chinezii s-au dat peste cap si au refacut complet configuratia acestuia.

 Astfel s-a ajuns ca smartphone-ul sa vina cu un ecran de 5,5 inch, cu rezolutia Full HD, de 1920 × 1080 pixeli, un procesor de 1.5Ghz Qualcomm APQ 8064 quad-core si 2 GB de RAM.

Telefonul ar urma sa prezinte o camera Full HD de 13 MP si sa ruleze sisteul de operare Android 4.1. Interesant este si acumulatorul, unul gigant, de 3000mAh.

Pe hartie, aceste specificatii arata incredibil. Iar daca luam in calcul ca pretul ar urma sa se situeze undeva in jurul nivelului de 400 de dolari, aproape la jumatate fata de concurenta, Vivo X pare sa aiba sanse reale sa se impuna chiar si pe pietele occidentale.

Cat este de fiabil vom vedea cu ocazia lansarii preconizate in luna noiembrie.