Vodafone a lansat prima retea 4G din Romania

Data: 31/10/2012 | Autor: .

Vodafone a lansat in vederea testarii prima retea 4G ( LTE) din Romania. Clientii operatorului telecom pot incerca acum viteze de Internet de pana 75 Mbps in 17 magazine ale retelei.

In urmatoarele luni, Vodafone va facilita testarea tehnologiei 4G la viteze de pana la 75 Mbps, in 17 magazine, pe mai multe terminale compatibile: modem-ul USB Huawei K5005 pentru conectivitate PC/laptop, tableta Asus 700 KL si hotspot-ul mobil Huawei R210 (la care se pot conecta pana la cinci dispozitive simultan – smartphone, laptop, tableta sau PC).

Reteaua 4G Vodafone este disponibila in 10 orase: Arad, Bacau, Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Galati si Timisoara.

Lansarea comerciala a serviciilor LTE va avea loc in ianuarie anului viitor. Din 2013, Vodafone Romania va oferi servicii 4G la viteze de pana la 100 Mbps.

“Vodafone a instalat si a testat cu succes reteaua LTE in principalele orase ale tarii. Clientii nostri, persoane individuale si companii, se vor putea bucura inca de acum de viteze mai mari si de o experienta imbunatatita, cu serviciile 4G” a spus Iñaki Berroeta, CEO, Vodafone Romania.

Reteaua LTE a Vodafone opereaza in banda de frecventa de 1800 MHz si a fost implementata cu echipamente Huawei. Romania este una dintre primele tari europene in care Vodafone lanseaza serviciile LTE, dupa Germania si Portugalia.

Orange va lansa acest serviciu la sfarsitul acestui an, iar Cosmote pregateste lansarea pentru anul viitor.

Cum functioneaza retelele 4G aflati din clipul video de mai jos.