Vodafone Supernet 4G+. Operatorul trece la internet mobil la 1Gbps

Data: 5/09/2016 | Autor: .

Vodafone Supernet 4G+. Operatorul trece la internet mobil la 1Gbps

Vodafone trece la internet mobil la viteze 4G+. Al doilea operator de telefonie mobilă de pe piața locală a lansat Vodafone Supernet 4G+, serviciu ce oferă oferă astfel de servicii în 41 de reședințe de județ, în București și în alte 330 de localități, relatează GadgetReport.ro

”Datorită expertizei noastre în tehnologia 4G+ și infrastructurii noastre mobile avansate, în testele pe care le-am efectuat am reușit să depășim bariera de 1 Gbps pentru viteza de descărcare a datelor. Prin Vodafone Supernet 4G+, am atins un maximum de 1,35 Gbps, cu mult peste viteza pe care o pot susține terminalele din ziua de azi”, a declarat Cătălin Buliga, Technology Director al Vodafone România.

Cătălin Buliga a precizat că viteza Vodafone Supernet 4G+ este de două ori mai mare decât cea a 4G.

„Atât timp cât vor avea telefoane compatibile cu 4G+, clienții pot avea acces la Supernet 4G+. Pe trei frecvente vorbim de doua modele de telefoane, HTC10 si Samsung Galaxy S7, permitand viteze de pana la 3 ori mai mari”, a spus Andrea Rossini, Consumer Business Unit Director al Vodafone România, precizând că, oricum, toți utilizatorii rețelei vor simți o îmbunătățire a conexiunii de date.

„Practic, Vodafone Supernet 4G+ poate sustine viteze mai mari de 1Gbps. Inca nu exista pe piata terminale mobile care sa poata functiona cu patru sau chiar cinci frecvente. Probabil va mai dura cateva luni pana cand vor incepe sa apara astfel de terminale”, a mai spus acesta.

În plus, toată luna septembrie, clienții Vodafone din Iași și Cluj vor avea Vodafone Supernet 4G+ gratuit.

Vodafone Supernet 4G+ City include si acces la continutul video exclusiv si vast oferit de Vodafone Romania prin HBO GO, muzica prin Zonga, productivitate prin Office 365, precum si stiri de business.

Numarul de utilizatori 4G a crescut din septembrie 2014 pana in prezent de peste 20 de ori, traficul fiind mai mare de 40 de ori comparat cu acum doi ani.

Vodafone România a anunţat, totodată, că și-a extins rețeaua națională 4G, care acoperă acum 3.500 de localități.

Un raport publicat recent de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) arată că Orange a avut o viteză medie de descărcare pe mobil de 43,72 Mbps în spaţii libere, de 12,74 ori mai mare decât cea oferită de operatorul de telefonie mobilă Digi Mobi, controlat de RCS&RDS, de 3,43 Mbps. Pe locul doi în top, după Orange, se află Vodafone, cu 33, 03 Mbps.