Volkswagen I.D.Vizzion. Maşina SF care se conduce singură devine realitate

Data: 6/03/2018 | Autor: .

Volkswagen I.D.Vizzion. Maşina SF care se conduce singură devine realitateVolkswagen a lansat la Salonul Auto de la Geneva modelul I.D.Vizzion, maşina care se conduce singură. Cel de-al patrulea model din seria electrică, după versiunea compactă, modelul tip SUV I.D. Crozz și van-ul I.D.Buzz, ar urma să debuteze în producția de serie în 2022, relatează GadgetReport.ro

Volkswagen a anunţat că îşi pune mari planuri în tehnologia viitorului, motiv pentru care va cheltui 54 de miliarde de dolari pentru modelele din acest segment, care vor mai include un SUV, botezat Lounge, și o limuzină de lux, Aero.

Conceput pe platforma modulară MEB, I.D.Vizzion seamănă, la nivel de dimensiuni, cu Clasa S de la Mercedes-Benz sau Audi A8, având o lungime de 5,163 metri, o înălțime de 1,506 metri și un portbagaj cu un volum de 565 litri.

Modelul, cu acoperiş în stil coupe, are portiere acționate electric, care se deschid antagonic sub un unghi de 90 de grade cu ajutorul unei chei electronice sau al unui sistem de recunoaștere facială,

I.D.Vizzion se remarcă, totodată, prin luminile speciale de zi LED, sub forma unei bande care urmează forma automobilului.

I.D.Vizzion va fi propulsată de două motoare electrice care oferă 75 kW (102 CP) pe puntea faţă respectiv 150 kW (204 CP) pe cea din spate.

Maşina are o autonomie remarcabilă, de 665 km, graţie acumulatorului de 111 kWh și sistemului de recuperare a energiei din sistemul de frânare.

I.D.Vizzion ajunge de la 0 la 100 km/h în 6,3 secunde, iar în versiunea autonomă viteza maximă urmează să fie de 180 km/h.

La interior, maşina nu are nici volan și nici pedalier, iar pentru control există câte un buton rotativ, care controlează pornirea/oprirea mașinii şi comenzile auxiliare.

Modelul are, bineînţeles, şi un asistent virtual care preia comenzile pasagerilor, atât vizual cât şi vocal, de la indicaţiile privind traseul la solicitările multimedia.

Volkswagen I.D.Vizzion se descurcă în trafic graţie unui sistem special de senzori radar, ultrasonici, scannere laser, camere față, spate și laterale care detectează tot ce se întâmplă în jur şi oferă computerului principal informaţiile necesare pentru deciziile în timp real.

Presa germană afirmă că modelul ar urma să coste 65.000 de euro, însă compania nu a anunţat nimic oficial în această privinţă.

Primul model electric autonom sub sigla Volkswagen va fi I.D.Vizzion în 2022, care va fi urmat în scurt timp de SUV-ul ID Crozz și ID Buzz. Până în 2025, brandul Volkswagen va avea în total peste 20 de modele electrice.