Bentley Bentayga Hybrid. Primul SUV de lux britanic care se încarcă în priză

Data: 6/03/2018 | Autor: .

Bentley Bentayga Hybrid. Primul SUV de lux britanic care se încarcă în priză

Bentley a lansat, cu ocazia Geneva Motor Show, noul Bentayga, primul hibrid al gamei mărcii britanice. Bentley Bentayga Hybrid foloseşte sistemul de propulsie de pe Porsche Panamera E-Hybrid şi va fi oferit în gama mărcii alături de actualele versiuni V8 și W12 pe benzină, respectiv V8 diesel, relatează GadgetReport.ro

Bentley Bentayga Hybrid, primul model hibrid plug-in al mărcii britanice, are un look aproape identic cu versiunile diesel și pe benzină, diferenţele fiind siglele cuprate Hybrid de pe hayon și de pe ușile față. Inscripția Hybrid și motivul de culoarea cuprului se regăsesc și la interior, pe volan și pe praguri.

Bentley Bentayga Hybrid este propulsat de un motor electric, acelaşi ca la Porsche Panamera E-Hybrid, secondat de un V6 benzină de 2.9 litri, care dezvoltă 462 de cai putere și un cuplu de 700 Nm,în timp ce emisiile au o valoare de 75 g/km.

SUV-ul electric are tracțiune integrală şi va rula în patru moduri – Sport, Bentley, Comfort și Custom- iar din punct de vedere al propulsiei va rula în EV Drive (pur electric), Hybrid Mode (mixt electric-benzină) și Hold Mode, cel din urmă favorizând păstrarea nivelului de încărcare a bateriei.

Bentley Bentayga Hybrid se foloseşte de GPS şi geolocaţie pentru a anticipa necesarul de propulsie, astfel că, de exemplu, pe drum drept va folosi propulsia electrică, iar în pante va trece pe motorul clasic, pentru mai multă putere.

Interesant este că, pe propulsia electrică, maşina are o autonomie destul de mică, de 50 de kilometri. Pentru britanici, este însă un pas semnificativ înainte. Bentley promite, pentru 2020, un GT full-electric.

Încărcarea bateriei durează 7 ore și jumătate la o priză normală, sau 2,5 ore în cazul unui sistem de încărcare performant. Stația de încărcare pe care o pot comanda clienții lui Bentayga Hybrid este creată de designerul Philippe Starck și este imaginată ca „o operă de de artă funcțională”.

Dincolo de propulsia hibridă, Bentley Bentayga Hybrid oferă un sistem de infotainment redesenat, cu un display de 8 inchi touchscreen şi o tabletă Android de 10,2 inchi – detaşabilă, pentru ocupanţii din spate şi care include date mobile şi WIFI.

Bentley Bentayga Hybrid beneficiază, totodată, de serviciul  “My Bentley3”, disponibil prin intermediul unei aplicații pentru smartphone, și care include pe lângă aceste date, controlul încălzirii sau al sistemului de răcire.

Primele comenzi pentru Bentley Bentayga Hybrid ar urma să poată fi realizate din a doua parte a acestui an, la un preţ care nu a fost anunţat.