Vonino Xavy L8. Cum arată şi ce poate tableta de 500 de lei

Data: 13/05/2016 | Autor: .

Vonino Xavy L8. Cum arată şi ce poate tableta de 500 de lei

Dacă vă doriţi o tabletă, nu trebuie să cheltuiţi mii de lei pentru cel mai performant iPad sau gadget de la Samsung – pentru internet, Facebook, filme şi jocurile online fără pretenţii, o opţiune optimă poate fi o tabletă în genul Vonino Xavy L8, relatează GadgetReport.ro

Cunoscut şi sub numele de Vonino Epic L8 4G, gadgetul vine cu un ecran de 8 inchi, IPS Capacitiv HD, cu rezoluţia 1280 x 800 pixeli. Display-ul Vonino Xavy L8 are un unghi de vizualizare destul de bun, culorile sunt corect definite, însă nu vă aşteptaţi ca experienţa să fie la nivelul iPad-ului, de exemplu. Până la urmă, Vonino Xavy L8 este un gadget ieftin, de puţin peste 500 de lei, iar acest lucru se vede.

Display-ul este prins într-o carcasă din plastic, acoperită cu un material cauciucat, care face tableta uşor de ţinut în mâini, fără să îţi alunece. Din această perspectivă, gadgetul celor de la Vonino este unul excelent. Touchscreen-ul funcţionează fără probleme, spre deosebire de alte tablete ieftine unde este un coşmar.

Vonino Xavy L8 are un procesor Quad Core pe 64bit Mediatek MT8735P care ruleaza la frecvente de pana la 1000Mhz, de tip ARM Cortex-A53. Configuraţia hardware, care include o grafică ARM Mali-T720 şi memoria de 1 GB, de tip LPDDR3, face ca tableta să se mişte destul de bine, fără întreruperi.

vonino-tabletaVonino Xavy L8 rulează un Android 5.1 Lollipop, iar în cele peste 20 de zile cât ne-am jucat cu el, n-am avut nici măcar o singură situaţie în care să se blocheze în aplicaţii sau să îngheţe şi să trebuiască să o restartăm.

Bineînţeles că, pentru a asigura o experienţă multimedia optimă, am folosit din plin funcţia de închidere a aplicaţiilor din background – o soluţie pe care v-o recomandăm în cazul tuturor gadgeturilor cu Android care au mai puţin de 2 GB de RAM.

Experienţa optimă din punct de vedere vizual este susţinută şi de folosirea soluţiei MiraVision, un set de motoare de imagine care controleaza in cel mai mic detaliu luminozitatea si contrastul ecranului, si chiar intensitatea culorilor sau claritatea acestora.

Filmele, jocurile şi clipurile video au rulat fără probleme pe Vonino Xavy L8, cu un sunet puternic, însă puţin cam metalic, liniar, fără să nuanţeze başii sau înaltele. Însă, pe ansamblu, experienţa multimedia a fost una acceptabilă, graţie soluţiei BesSurround, şi chiar destul de bună, atunci când conectezi tableta la căşti, sunetul fiind optimizat cu ajutorul software-ului dedicat BesAudEnh.

Interesant este că tableta Vonino Xavy L8 include şi un modul 4G – LTE Cat4 cu viteze de pana la 150/50Mbps pentru download/upload. Astfel că puteţi să îi puneţi o cartelă de telefon şi să intraţi pe internet fără probleme.

Semnalul a fost unul destul de bun, similar cu cel al unui smartphone, iar pe wireless, graţie Wi-Fi-ului 802.11b/g/n, n-am avut nicio problemă. Vonino Xavy L8 s-a conectat rapid la router şi a rămas online de fiecare dată când am folosit-o.

Pe partea de foto/video, Vonino Xavy L8 vine cu două camere, una de 5 megapixeli pe spate si 2megapixeli pe fata, fără ca acestea să exceleze la niciun capitol. Captează imagini destul de clare, graţie funcţiilor HDR, High Dynamic Range, şi videoclipuri la rezolutie HD 720p, însă fără pretenţii de produs din gama premium.

Tableta Vonino Xavy L8 vine cu toate aplicaţiile Android, de la Google Play, Google Search, Chrome, Gmail, Maps, YouTube, Drive, Play Music, Play Movies, la Hangouts, Photos.

În privinţa autonomiei, bateria de 4000 mAh s-a dovedit a fi una mulţumitoare, în media pieţei. Pe partea de video, Vonino Xavy L8 rezistă undeva la 3,5 ore, pe audio cam 5 ore, iar atunci când stai pe internet, pe 4G, poţi atinge şi 4 ore de autonomie. În stand-by, gadgetul rezistă până la o săptămână.

Pe ansamblu, tableta Vonino Xavy L8 se mişcă destul de bine. Este un gadget optim, cu care să intri pe internet, să vezi un film şi să joci ceva pe web.  Nu se poate compara cu iPad-ul şi nici nu îşi propune asta. Îţi oferă o experienţă multimedia decentă, fără pretenţii şi îţi dă senzaţia că achiziţia nu a fost una greşită. Preţul este bun, iar calitatea pe măsura acestuia.

Gadgetul Vonino Xavy L8  îl găsiţi în toate magazinele de specialitate. Mai multe amănunte aflaţi de pe site-ul oficial Vonino, acolo de unde îl puteţi cumpăra la preţul de 539 lei.