Vrei sa iti cumperi un laptop? Vezi cateva sfaturi esentiale

Data: 6/04/2015 | Autor: .

laptopuri-gadgetreport.roDaca vrei sa iti cumperi un laptop performant, indiferent de marca sau model, si sa te tina macar 2-3 ani, e bine sa fii foarte atent la ce produs alegi. Nu te lasa sedus de campaniile promotionale, de preturi in general, pentru ca la un laptop bun nu pretul trebuie sa constituie primul criteriu de selectie.

1. Dacă vrei un laptop performant, sfatul nostru este sa alegi unul cu procesor Intel Haswell i5 sau i7, alături de minim 4-8 GB de RAM.

2. Dacă ai de ales între două laptopuri care au procesor Intel Haswell, evită-l pe cel cu indicativul U în final. Sunt nişte versiuni ceva mai slabe la capitolul procesare, asta pentru a asigura o autonomie mai mare bateriei.

3. Este esenţial ca laptopul sa stocheze datele pe SSD. Diferenta de viteza de procesare va fi semnificativa fata de cea a laptopurilor cu hard clasic. Poti sa cumperi si cu unul cu hard-disk, iar apoi sa ii schimbi hardul cu un SSD.

4. Vezi daca laptopul are placă video dedicată. Evită laptopurile cu video inclus, asta mai ales dacă vrei să foloseşti gadgetul pentru jocuri.

5. Caută un ecran Full HD. Nu te lăsa impresionat de cele touch-screen dar cu rezoluţie HD. Vei vedea că experienţa vizuală va fi complet diferită.

6. Apropo de touch-screen, chiar te vezi apăsând cu degetele pe ecran? Dacă da, caută un laptop care să aibă touch-screen în 8 puncte.

7. Alege un laptop cu baterie detaşabilă. Până la urmă, toate bateriile se duc după 1-2 ani de folosinţă. Iar ca sa ii schimbi bateria, va fi mult mai ieftin sa o cumperi tu si sa o inlocuiesti, decat sa il duci la service.

8. Daca vrei un laptop cu care sa navighezi la viteza maxima pe internet, cauta unul care sa includa modul wireless AC sau ACBGN. Va fi important sa ai si un router wireless cu acest protocol.

9. Cauta un laptop care sa includa macar o mufa USB 3.0, ca sa poti transfera datele rapid. Nu este esential sa aiba CD-DVD sau Blue-ray.

10. Înainte de a cumpara laptopul, uita-te la câteva review-uri pe youtube. Vei afla multe lucruri importante care iti vor influenta decizia. Ideal ar fi ca atunci cand cumperi orice gadget, sa il testezi personal, sa pui mana pe el.

Iti dau un exemplu. Exista cateva modele de laptopuri de 3000-4000 de lei la care tastatura este atat de proasta incat vibreaza atunci cand tastezi. Asa ca vezi cum sunt imbinate, daca au pixeli morti pe ecran, daca balamalele sunt intacte etc.