Vrei telefon Digi Mobil?Cum alegi un smartphone RCS-RDS

Data: 29/01/2016 | Autor: .

Vrei telefon Digi Mobil?Cum alegi un smartphone RCS-RDS

RCS-RDS are o ofertă de peste 30 de telefoane mobile, disponibile cu o plajă de abonamente fără rival pe piaţa românească din punct de vedere al tarifelor. La nivel de acoperire şi calitatea semnalului, compania mai are însă de lucrat. Dacă este să alegi un telefon Digi Mobil, ieftin şi bun, oferta se dovedeşte a fi destul de mică.

La solicitarea unui cititor GadgetReport.ro, am încercat să realizăm o selecţie de telefoane care să ofere un raport bun preţ-calitate şi care să fie disponibile în rate, cu abonament Digi.

Am ales telefoanele 4G, convinşi fiind că accesul la internet mobil la o viteză optimă este esenţial pentru o experienţă multimedia de calitate, mai cu seamă că Digi Mobil oferă internet nelimitat la unele abonamente.

telefon-digi-selectie-gadgeAl doilea criteriu a fost cel legat de preţ. Am ales numai telefoanele între 500-1.000 de lei, având în vedere puterea de cumpărare scăzută a majorităţii clienţilor.

Un alt criteriu a fost reprezentat de mărimea ecranului. Am selectat telefoanele cu display de minim 5 inchi, convinşi fiind de faptul că telefonul a devenit un gadget esenţial, un ecran mare fiind absolut necesar pentru o experienţă multimedia optimă (Internet, Facebook, jocuri, filme etc.)

Dacă în privinţa procesorului am ales să nu limităm selecţia pentru că, până la urmă, şi unul de 1 Ghz se descurcă să redea majoritatea comenzilor, în ceea ce priveşte memoria, am selectat din start modelele cu minim 2 GB de RAM, un nivel optim pentru ca telefonul să se comporte decent, fără să îngheţe în aplicaţii.

În ceea ce priveşte sistemul de operare, am ales popularul Android, în condiţiile în care iOS se traduce prin iPhone-uri scumpe, iar Windows Phone întârzie să ofere ecosistemul simplu şi optim pentru o experienţă de calitate.

Odată ce am bifat aceste criterii, motorul de pe site-ul Digi Online ne-a oferit numai două telefoane (!!), ambele de la Allview. Este vorba de modelele Allview X2 Soul Style + şi Allview E4.

telefon-digi-1

Primul telefon Digi Mobil, Allview X2 Soul Style +, vine cu un ecran de 5 inchi HD (1280×720 px), procesor quad-core, de 1,3 Ghz, 3 GB de RAM, o memorie internă suficientă, de 16 GB, două camere de 5 respectiv 13 MP, şi sistemul de operare Android 5.1 Lollipop.

Telefonul este dual-SIM şi are o baterie de 2350 mAh, care îi asigură un timp de convorbire de până la 7 ore şi un standby de 235 ore. Detalii aflaţi de AICI.

telefon-digi-2

 

Al doilea telefon Digi Mobil, Allview E4, deşi are un preţ mai mare, este sub nivelul primului model ca specificaţii tehnice. Telefonul are un ecran de 5 inchi HD, procesor octa-core de 1,3 Ghz, 2 GB de RAM, 16 GB spaţiu de stocare, o pereche de camere de 5 respectiv 13 MP şi o baterie cu capacitate mai mică, de 2100 mAh, însă care promite până la 9,5 ore de convorbire şi 210 ore de stand by.
Detalii aflaţi de AICI.

Cititorului nostru i-am recomandat primul model, argumentele fiind legate de memoria mai mare – 3 GB faţă de 2 GB, capacitatea acumulatorului, net superioară şi preţul mai mic de achiziţie, inclusiv în sistemul de rate.

Dacă aveţi şi alte sugestii, în limita a 1000 lei, vă aşteptăm comentariile.