Vrei un card pentru telefon sau aparatul foto? Review Kingston Canvas React Plus Kit

Dacă vreţi să extindeţi memoria telefonului, tabletei sau a aparatului foto cu un card de memorie, aveţi la dispoziţie o ofertă foarte bogată pe piaţa românească. Mare atenţie, însă – în acest domeniu există diferenţe de calitate foarte mari între produse, iar preţul este, în multe cazuri, cel care face diferenţa. Am testat Kingston Canvas React Plus Kit, un gadget all inclusive care vă permite să salvaţi, în condiţii optime, și să transferați fotografii şi clipuri video la viteze de până la 285 MB/s.

 

Atunci când v-ați hotărât să vă cumpărați un card de memorie pentru camera foto, pentru telefon, trebuie să ştiţi, în primul rând, ce fel de produs aveţi nevoie. Pe piaţă există carduri microSD, microSDHC  şi microSDXC şi trebuie să hotărâți care este cel mai optim produs. Nu are sens să vă cumpărați, de exemplu, un card de 500 GB sau de 256 GB dacă nu îl folosiți decât pentru telefon, să faceți poze și filme.

Cardurile cu capacitate mare sunt folosite în principal de profesioniști, cei care înregistrează video la 4K sau 8K sau care fac fotografii cu aparate profesionale.

Cardurile microSDHC (Secure Digital High Capacity) sunt gândite să ofere un spaţiu de stocare de până la 32GB, iar cele microSDXC (Secure Digital eXtra Capacity) au o capacitate între 32GB şi 2TB.

Pentru a vedea ce card este compatibil cu telefonul sau camera foto, căutaţi informaţii în documentaţia acestuia sau pe site-ul oficial al producătorului. Asta ca să nu vă treziţi cu un card care nu este compatibil.

Un alt criteriu important pe care trebuie să îl aveţi în vedere, atunci cand cumparati un card pentru telefon, este viteza de transfer. Cu cât este mai rapid, cu atât cardul este mai performant.

În prezent există cinci clase diferite de viteză, de la cele mai lente la cele mai rapide: DS (până la 12.5 MB/s), HS ( până la 25 MB/s), UHS-I ( până la 104 MB/s), UHS-II ( până la 312 MB/s) si UHS-3 ( până la 624 MB/s).

Există şi câteva subclase, numerotate cu cifrele 2,4, 6 sau 10. Cardurile DS au 2,4 sau 6, cele HS şi UHS au marcată cifra 10 şi/sau ratingul U1 sau U3.

Ideea este că, cu cât cifra este mai mare, cu atât viteza e mai bună. Dacă vreţi să filmaţi în 4K sau chiar 8K, cu telefoanele de ultimă generație, , aveţi nevoie de un card UHS 2 sau 3, cu viteză 10.

În esență, dacă vă doriţi performanţă, nu cumpăraţi un card pentru telefon sau aparatul foto mai mic de clasa 10. Iar cel mai important lucru este să evitaţi cardurile ieftine, no-name, chiar dacă vă iau ochii cu promisiuni tentante (viteză de transfer, clasă, preţ). Căutaţi produse de la firme cunoscute, care să vă ofere garanţie.

Kingston Canvas React Plus Kit

Dintre cardurile de memorie profesionale, am testat, în aceste zile, unul dintre produsele cu un raport preț-calitate foarte bun. Este vorba de Kingston Canvas React Plus Kit, un card de 128 GB care atinge viteze de până la 285 MB/secundă.

Canvas Plus reprezintă noua generație de carduri SD și microSD, capabile să ofere performanțe superioare pentru DSLR-uri, producție video 4K / 8K, dispozitive Android, camere de acțiune și drone.

Conceput la standardul UHS-II si clase de viteza U3 si V90, cardul Canvas React Plus este compatibil inclusiv cu dronele HD profesionale si camerele de actiune.

Cardul vine într-un kit excelent, cu un adaptor microSD și un cititor MobileLite Plus, care transferă datele la viteze USB 3.2, bineinteles dacă aveți calculatoare cu mufe USB compatibile.

În esență, cardul asigură viteze de până la 285 MB/s citire și 165 MB/s la scriere  (microSD).

Pus pe camera video sau pe telefon, dacă aveți unul de ultimă generație, cardul vă permite să filmați cu viteze de inregistrare de pana la 165 MB /s. Apoi puteți transfera imaginile extrem de rapid, cu pana la 285 MB /s .

Kingston Canvas React Plus Kit a devenit, aproape instant, cel mai important kit de transfer de date pe care îl folosim, pentru că dincolo de faptul că înregistrează fără sacadări și pierderi de date, marele avantaj este că transferă datele în calculator extrem de rapid.

Dacă vă interesează Kingston Canvas React Plus Kit, îl găsiți pe acest LINK în varianta de 64 GB, iar pe acest LINK în varianta de 128 GB, cu viteze de transfer de până la 300 MB/s.

 

Specificatii Kingston Canvas React Plus

Capacitate 64GB, 128GB, 256GB
Standard/Clasa Class 10, UHS-II, U3, V90, A1
Performanta 285/165MB/s read/write
Dimensiuni 11mm x 15mm x 1mm (microSD)
24mm x 32mm x 2.1mm (with SD adapter)
36.6mm x 20mm x 7.5mm (reader)
Format exFAT
Temperatura de operare -25°C~85°C
Temperatura de pastrare -40°C~85°C
Voltaj 3.3V
Garantie/suport Card: lifetime; Reader: 2 years