HP lansează noi laptopuri din gamele Spectre și Pavilion

Data: 30/10/2020 | Autor: .

HP Inc. a lansat noile modele din gama Pavilion, HP Pavilion 13, HP Pavilion 14 și HP Pavilion 15, cu procesoare Intel Core de generație 11 și grafică Intel Iris® Xe. Din gama premium Spectre, HP  a lansat și laptopul  HP Spectre x360 14 în variantele de 13,5 respectiv 15 inch, alaturi de noile modele din gama ENVY, echipate cu noile procesoare Intel® Core™ de generație 11. 

Noile laptopuri din gama Pavilion sunt primele notebook-uri HP realizate cu plastic reciclat și cu plastic recuperat din apropierea oceanelor. Utilizarea acestor materiale în crearea dispozitivelor este echivalentul a aproximativ 92.000 de sticle de plastic reciclate. De asemenea, ambalajele sunt realizate din materiale 100% sustenabile și reciclabile.

Dispozitivele vin în cinci combinații de culori – argintiu, auriu luminos și alb ceramic. Pavilion 14 oferă, în plus, combinația roz pal, iar Pavilion 15 va oferi patru opțiuni de culori, inclusiv albastru cenușiu.

Laptopurile Pavilion includ procesoare Intel® Core™ de generație 11, grafică Intel® Iris® Xe ​​.

Pavilion 14 și Pavilion 15 oferă opțiunea de grafică până la NVIDIA® GeForce® MX450, iar Pavilion 15 va oferi, optional, și procesoarele mobile AMD Ryzen™ 4000 Series.

Alte caracteristici:

 • Acces rapid la fișiere și o capacitate mai bună de stocare.
 • Durata bateriei: susține ușor o zi de muncă – o durată a bateriei de până la 8 ore și jumătate pentru Pavilion 13 și de aproape 9 ore pentru Pavilion 14 și Pavilion 15.
 • Porturi necesare pentru fi productivi: portul HDMI 2.0 se conectează ușor cu un monitor extern 5K​, iar portul versatil SuperSpeed USB-C® susține datele, display-ul și performanța.
 • Conectare rapidă: cu Wi-Fi 6, laptopurile Pavilion oferă viteză maximă Wi-Fi de până la patru ori mai mare și o latență redusă cu 75%.
 • Acces rapid la PC oricând: pentru pornire instant din modul sleep cu HP Modern Standby[ii], pentru a putea primi emailuri, notificări și pentru a asculta muzică cu consum mic de baterie, în modul sleep. ​
 • O experiență video și audio: HP Dual Speakers, HP Audio Boost și tuning B&O care oferă o expriență audio autentică, iar camera HP Wide Vision HD oferă un wide de 88 grade.

Din gama premium Spectre, HP  a lansat și laptopul  HP Spectre x360 14 , în variantele de 13,5 respectiv 15 inch. Cu o durată a bateriei de până la 17 ore, laptopul Spectre, indiferent de variantă, poate fi folosit oriunde, acasă  sau în orice alte locuri în care trebuie să ajungi. Munca de acasă necesită o conexiune stabilă, rapidă, iar Spectre x360 14 oferă viteze de conectare de peste 3 ori mai mari prin Wi-Fi 6 și suport Bluetooth 5.0. Dispozitivul poate susține, de asemenea, Thunderbolt™ 4 pentru a putea trimite și primi fișiere mari, precum video, poze și filme, în doar câteva secunde. De asemenea, poate transfera ușor fișierele între dispozitive și între sistemele de operare cu HP Quick Drop.

HP Spectre x360 14

Un design premium care iese în evidență:

 • Primul Spectre x360 cu un raport de aspect 3:2.
 • Afișaj OLED opțional pentru un raport de contrast 1.000.000: 1.
 • Primul Spectre cu o tastatură multifuncțională, cu buton de pornire, buton declanșator pentru cameră, HP Command Center, microfon mut, precum și cititor de amprente.
 • Prin certificarea Energy Star și EPEAT Gold, Spectre x360 14 este o completare binevenită a celui mai sustenabil portofoliu HP de PC-uri, care incude peste 100 de produse înregistrate Gold EPEAT, în 19 țări – mai multe decât orice altă companie din industria IT. Utilizarea materialelor naturale, regenerabile pentru carcasa tastaturii dispozitivului reduce echivalentul a aproape 600 kg de cărbune ars, calculate în emisii CO2 pe perioada de viață a dispozitivului. În plus, ambalajul produsului utilizează fibră biodegradabilă în loc de spumă de plastic.

HP Spectre x360 14 oferă o serie de caracteristici și capacități software gândite să se adapteze ușor fiecărui utilizator, în funcție de activitățile și de aplicațiile utilizate într-un moment anume:

 • Modul Focus pentru multitaskig și productivitate – reduce luminozitatea aplicațiilor care nu sunt folosite, menținând-o pentru cele active. Acest mod optimizează durata de viață a bateriei, reducând luminozitatea acelor părți din ecran care nu sunt folosite, o funcție care crește și nivelul de intimitate.
 • Sistem AI de eliminare a zgomotului cu Intel® GNA 2.0 pentru anularea zgomotului de fundal, oprirea automată a oricărui sunet de fundal din aplicații precum Microsoft Teams și Zoom, dar și din sisteme audio precum boxe, căști, microfon.
 • Smart Sense din HP Command Center, optimizează și adaptează în mod automat sistemul pentru performanță, acustică și temperatură, în funcție de aplicația care este folosită într-un moment anume și de locul în care este amplasat laptopul.
 • Auto Color, cea mai nouă setare din HP Display Control, va schimba automat setarea de culoare pentru cea mai bună vizualizare, în funcție de conținutul deschis. Astfel, dispozitivul va trece de la DCI-P3 atunci când te uiți la un film, la sRGB atunci când utilizezi Internetul sau la Adobe RGB când printezi.

Disponibile în această iarnă sunt și modelele de notebook-uri HP Spectre și ENVY, cu procesoare Intel® Core™ de generație 11, cu grafică Intel® Iris® Xe, proiectate pentru utilizatorii care caută cea mai bună performanță, flexibilitate și mobilitate.

Aceste dispozitive sunt:

 De asemenea, nou în gama Spectre este HP Spectre x360 13 cu 5G, cu viteze de descărcare de până la 4 ori mai mari și cu o acoperire de până la 2.8 ori mai bună cu HP Dynamic Range.

Prețuri și disponibilitate:

 • HP Pavilion 13 este așteptat în luna ianuarie de la $679.99.
 • HP Pavilion 14 este așteptat în luna decembrie de la $579.99.
 • HP Pavilion 15 este așteptat în luna decembrie de la $599.99 pentru modelul AMD.

 Prețuri și disponibilitate:

 • HP Spectre x360 14 este așteptat în SUA în luna ianuarie, cu un preț începând de la $1,199.99.
 • HP Spectre x360 13 este așteptat în luna ianuarie cu un preț începând de la $1,199.99.
 • HP ENVY x360 13 este așteptat în luna ianuarie cu un preț începând de la $949.99.
 • HP ENVY 13 este așteptat în SUA în luna ianuarie, cu un preț începând de la $899.99.