Vrei un kit tastatură & mouse optim? Review TRUST Ody 23942 și Kit 4 in 1 TRUST Primo Home Office 24260

Data: 13/06/2022 | Autor: .

Vrei un kit tastatură & mouse optim? Review TRUST Ody 23942 și Kit 4 in 1 TRUST Primo Home Office 24260

Procesoare tot mai puternice, memorii performante, ecrane OLED și conexiuni tot mai rapide la internet. Ne dorim viteză, performanță și putere. Pentru ca experiența de utilizare să fie completă, atunci când folosești un desktop ai nevoie și de periferice de calitate. Tastatura și mouse-ul sunt esențiale. Chiar dacă la prima vedere pare că toate sunt la fel, că doar designul face diferența, există diferențe semnificative între produsele pe care le găsim în magazine.

Care este diferența între o tastatură bună și alta proastă. Cum le deosebim?

În primul rând, poate cel mai important aspect îl reprezintă viteza de reacție. Cât de repede se transmite comanda de la tastă la ce se întâmplă pe ecran. Iar apoi mai contează cum se întâmplă acest lucru. Senzația oferită de apăsarea tastei care poate fi, în cazul tastaturilor ieftine, una seacă, dură, fără o cursă lină.

La tastaturile de calitate, nu ai nevoie să apeși puternic pe taste, nu simți rezistența tastelor și senzația de plastic apăsat. Tastaturile bune oferă, în general, o experiență fluidă, fără ca mâinile să îți obosească.

Și mai există un aspect important. Funcțiile oferite de tastaturi. Shortcut-urile, tastele dedicate, combinațiile logice care îți pot aduce un plus la capitolul experiență de utilizare.

La fel este și în cazul mouse-urilor, acolo unde contează, în plus, viteza și precizia mișcării, dincolo de formă și de prezența unor butoane dedicate.

Două kituri de la Trust

Am testat, de-a lungul anilor, zeci de tastaturi, mouse-uri și alte periferice. Unele gadgeturi bune, altele foarte proaste. Și nu prețul a fost cel care făcea diferența între ele.

Putem spune că, până la urmă, brandul contează. Din experiența noastră, atunci când vreți să vă cumpărați un mouse și o tastatură, alegeți un brand specializat în domeniu, cum este de exemplu Trust.

Zilele acestea am testat două dintre kiturile cu un raport preț-calitate foarte bun pe care le vând pe piața românească – unul wireless, TRUST Ody 23942, și altul cu fir, TRUST Primo Home Office 24260.

Kit tastatura si mouse Wireless TRUST Ody 23942

Primul dintre ele, TRUST 23942 costă numai 99 lei pe emag. Primești o tastatură solidă, cu taste ușor ieșite din profil pentru a fi apăsate mai ușor și un mouse cu o formă ergonomică, cu un grip optim pe laterale.

Kit tastatura + mouse wireless Trust Ody, Silent, USB, Negru

Ambele se conectează rapid, prin kitul USB pe care îl găsești în mouse. Nu uitati sa dati pe ON butonul de pe mouse inainte de conectare.

Tastatura se poate amplasa în două poziții diferite, una clasică și alta puțin mai înaltă, cu ajutorul clipsurilor. Depinde cum ești obișnuit să lucrezi, cu tastele paralele cu biroul sau cu ele puțin înclinate.

Tastele se apasă ușor, fără senzația de gol, iar răspunsul este instant. Mouse-ul, pe de altă parte, se comportă optim, având între 600 și 1400 DPI, iar rotița are un joc intuitiv, fiind precisă, un element optim mai ales când lucrezi în office sau navighezi pe internet și nu vrei să îți zboare paginile de sus în jos fără control.

Feeling-ul oferit de apăsarea mouse-ului este unul plăcut, fără întârzieri.

Ai la dispoziție 13 taste cu funcții office și media care îți permit să controlezi ce vezi pe ecran mult mai ușor.

Un aspect important pe care l-am sesizat la acest kit este faptul că este rezistent la stropire, având protecție împotriva lichidelor. Altfel spus, dacă torni din greșeală apă, cafea sau suc pe tastatură, nu riști să o arunci imediat la gunoi.

Ne-a mai plăcut faptul că zgomotul făcut de taste este unul foarte discret, iar raza de acțiune a kitului este de până la 10 metri. Nu cred că veți lucra vreodată atât de departe de ecran, însă asta dovedește calitatea conectivității oferite de kitul wireless.

Kit tastatura + mouse wireless Trust Ody, Silent, USB, Negru

Kit 4 in 1 TRUST Primo Home Office 24260

Al doilea produs testat este unul ceva mai complex. Un kit 4 in 1, la numai 130 de lei, în care primești o tastatură, un mouse, o cască cu microfon și un mousepad.

Tastatura este una pe fir, cu un cablu USB de 1,8 metri și cu dimensiuni standard. La fel ca la primul kit de la Trust, și aceasta este rezistentă la picături, astfel că nu vei risca să se ardă dacă o stropești, din greșeală, cu lichide.

Tastele sunt mai puțin confortabile decât la kitul wireless, cu un joc ceva mai înalt dar ușor de apăsat. Sunt rapide și silențioase, două argumente esențiale în acest domeniu. Tastatura de la primul kit ne-a plăcut mai mult.

În schimb mouse-ul este mai bine profilat decât la kitul wireless. E tot un mouse fără fir, ambidextru, cu un buton de selectare a vitezei (1000 – 1600 DPI). Se contectează la PC prin microreceptorul USB pe care îl gâsești în carcasă și are o rază de utilizare de până la 6 metri.

Atât tastatura cât și mouse-ul sunt compatibile cu Windows și Mac-uri și sunt găsite instantaneu de PC-uri, fără nicio problemă.  N-am sesizat laguri la conectivitatea dintre dongle si keyboard/mouse.

Kitul mai conține două accesorii interesante. În primul rând e de remarcat mousepad-ul  de 250×210, cu o grosime de 3mm, pe care mouse-ul Trust navighează optim.

Iar în cutie mai ai și o pereche de căști ușoare, cu fir, pe care le poți folosi pentru convorbirile online. Sunetul stereo este unul optim pentru această zonă de preț, iar microfonul captează optim vocea, fără să-i dea o notă metalică.

Nu este cel mai bun kit de conversații online însă își face treaba cu brio. Pentru un utilizator normal, fără pretenții, este o soluție optimă. Ce ne-a plăcut la el e că ai și un controller de volum pe fir, ca să îți fie mai ușor să controlezi sunetul.

La cât de puțin costă acest kit și cât de silențios este, pe ansamblu soluția este una optimă mai ales pentru școlari și pentru cei care lucrează de acasă și au nevoie de niște periferice pe care să se poată baza și pe care să nu dea jumătate de salariu.