VW ID Life. Un nou model electric spectaculos cu un preț absolut decent

Data: 8/09/2021 | Autor: .

VW ID Life. Un nou model electric spectaculos cu un preț absolut decent

ID 3, ID 4. Volkswagen își reconfigurează oferta de mașini cu modele electrice tot mai interesante. Dincolo de cele lansate deja pe piață, nemții pregătesc un hatckback electric care arată seducător – VW ID Life. Și prețul va fi unul foarte  bun, estimat la 20.000 de euro.

Volkswagen ID.4 este, în prezent, cel mai interesant model electric VW. Numai că prețul, de 40.000 de euro, îl face destul de inaccesibil pentru majoritatea clienților.

Planurile constructorului german merg însă către o direcție ceva mai populară. Volkswagen pregătește un hatchback electric compact, VW ID Life.

Conceptul are proporții de hatchback, cu un look modern, tracțiune electrică față și un preț estimat la 20.000 euro.

Din punct de vedere al designului, Volkswagen duce mai departe noua identitate. Liniile și unghiurile ascuțite ale noului model aduc aminte de modelele Volkswagen Golf I și II, în timp ce iluminarea integrată, colțurile rotunjite și materialele durabile oferă plusul de tehnologie specific mașinilor electrice.

VW ID Life se bazează pe o nouă versiune a arhitecturii complet electrice MEB a VW, adaptată pentru mașinile mici. Este primul vehicul MEB echipat cu tracțiune față, care împerechează un motor electric de 231 CP cu un pachet de baterii de înaltă tensiune de 57 kWh pentru o autonomie de până la 400 km (WLTP) și un confortabil 6,9 secunde de la 0- 100 km / h.

” VW ID Life este viziunea noastră în privința mobilității urbane complet electrice „, spune CEO-ul VW Ralf Brandstätter.

„Pe segmentul de mașini mici pe care îl vom lansa în 2025, la un preț de aproximativ 20.000 de euro [aproximativ 23.700 USD], această mașină vine să anticipeze noile generații.  Ne dorim să facem mobilitatea electrică accesibilă și mai multor persoane. În crearea VW ID Life, ne-am concentrat în mod constant pe nevoile clienților mai tineri. ”

La interior, VW ID Life oferă un spațiu multifunctional, cu un display uriaș retractabil care se ridică de pe tabloul de bord și include inclusiv o consolă de jocuri video.

Scaunele din față și din spate se rabatează pentru a viziona filme sau pentru a te juca ca în propriul dormitor.

Sistemul de proiecție include unele dintre funcțiile ecranului senzitiv de infotainment, iar smartphone-ul șoferului preia altele.  Altfel spus, Volkswagen eficientizează și mai mult cabina, eliminând comenzile clasice.

VW estimează ca vehiculele electrice vor ajunge să reprezinte 70% din totalul vânzărilor europene și 50% din vânzările chineze și americane până în 2030.

Deocamdată, modelul este prezentat la IAA Mobility Show din München, unde a fost lansat în premieră mondială. Când îl vom vedea în showroom-uri rămâne de văzut. Cel mai probabil în 2026.

Cât costă cel mai ieftin model electric Volkswagen ID.3 în România?