WhatsApp a ajuns la peste 2 miliarde de utilizatori

Data: 13/02/2020 | Autor: .

Platforma WhatsApp a ajuns la peste 2 miliarde de utilizatori din întreaga lume, anunță compania. Este o cifră impresionantă, în condițiile în care nu există multe aplicații de mesagerie cu un asemenea succes, relatează GadgetReport.ro

Singura platformă care se apropie de  WhatsApp, din punct de vedere al numărului de utilizatori, este platforma WeChat din China, care are peste 1 miliard de utilizatori. 

WhatsApp afirmă că unul dintre motivele succesului ține de criptarea conversațiilor, fapt care oferă un plus de siguranță utilizatorilor. 

Potrivit unui mesaj al companiei, citat de Ubergizmo, „criptarea puternică este o necesitate în viața modernă. Nu vom face compromisuri în ceea ce privește securitatea, deoarece acest lucru ar face oamenii să fie mai puțin în siguranță. Pentru o protecție și mai mare, lucrăm cu experți de top în domeniul securității, folosim tehnologii de top pentru a opri abuzul, precum și pentru a oferi controale și modalități de a raporta probleme – fără a sacrifica confidențialitatea. „

Chiar dacă a ajuns la 2 miliarde de utilizatori, Facebook, care deține WhatsApp, a renunțat, pentru moment la planurile de a afișa ecrane de publicitate în aplicație. Nu este însă exclus ca, în viitor, Facebook să încerce să scoată mai mulți bani din WhatsApp, mai ales prin reclame afișate în profiluri, discuții și grupuri.