Windows 10. Cand se lanseaza si cat o sa coste

windows 10 gadgetreport.ro

Microsoft va lansa noul sistem de operare Windows 10 pe 29 iulie, in 190 de tari. Utilizatorii de dispozitive cu Windows 7 si 8.1 vor avea posibilitatea de a face upgrade-ul gratuit, timp de un an. Restul vor trebui sa plateasa pretul unei licente noi.

Potrivit CNET, noul Windows 10 va costa de la 100 de dolari, varianta Windows 10 Home package, la 199 de dolari – Windows 10 Pro edition.

Clientii care vor dori sa faca upgrade-ul de la Home la Pro vor plati o taxa de 99 de dolari.

Windows 10 va fi disponibil gratuit numai pentru clientii care detin o copie legala Windows 7 si 8.1 pana pe 29 iulie 2016.

Versiunea Windows 10 Beta a fost testata pana acum de peste 4 milioane de oameni.

„Windows 10 reprezinta o noua generatie de Windows, fiind conceput pentru a il ajuta pe utilizator sa realizeze tot mai mult” , afirma Terry Myerson, Corporate Vice President, Microsoft.

Windows 10 aduce inapoi meniul Start, cunoscut si apreciat de utilizatori, Windows Defender, care protejeaza de malware in mod gratuit, si Cortana, asistenta personala care ii ajuta pe utilizatori in activitatea lor zilnica indiferent de dispozitivul utilizat.

Cortana memoreaza preferintele fiecaruia pentru a oferi recomandari relevante, acces rapid la informatiisinotificari importante prin voce sau text. Windows Hello ii saluta pe utilizatori folosind numele fiecaruia si le permite sa se autentifice pe computerul lor fara parola asigurand accesul instantaneu si in mod mai sigur la sistemul lor Windows 10 prin intermediul autentificarii biometrice. Windows 10 le permite, de asemenea, utilizatorilor sa interactioneze cu dispozitivele lor cu ajutorul traditionalelor tastaturi si mouse-uri, dar siin modalitati mai naturale, folosind vocea, stylus-ul sau gestica.

Windows 10 ii va ajuta pe utilizatori sa realizeze mai mult, cu eforturi mai mici. Microsoft Edge, noul browser conceput pentru a putea lucra online in moduri noi, vine cu functionalitati incorporate precum cerneala, functiunea de share sau afisarea adaptata pentru citit (reading view).

Cortana este integrata in noul Microsoft Edge, astfel incat browser-ul ofera rezultate si continut in mod rapid, pe baza preferintelor si intereselor individuale. Rapid, operativ si adaptabil, Microsoft Edge ii ajuta pe oameni sa se concentreze doar pe continutul care ii intereseaza si sa aiba o interactiune activa cu web-ul.

Windows 10 ofera experiente unitare si familiare pe toate dispozitivele. Functionalitatea Continuum permite dispozitivelor sa se transforme, facand posibile tranzitii elegante de la tableta la PC si invers, permitand telefoanelor Windows sa ofere o experienta de tip desktop bogata. Xbox pe Windows 10 aduce vasta retea de jocuri Xbox Live atat pe PC-urile cat sipe tabletele cu Windows 10.

Oamenii pot comunica cu prietenii lor pe PC-urile cu Windows 10 si pe Xbox One in timpul oricarui joc pe PC si pot share-ui continut prin intermediul Gaming DVR. De asemenea, jocurile pot fi redate direct din consola Xbox One pe PC-urile sau tabletele cu Windows 10. Jocurile dezvoltate pentru interfata de programare DirectX 12 pe Windows 10 vor cunoaste imbunatatiri in ceea ce priveste viteza, eficienta si capabilitatile grafice.