Windows 10 se lansează la vară în România. Cum arată noul sistem (VIDEO)

Data: 18/03/2015 | Autor: .

windows_10store

Microsoft a anunţat oficial că va lansa noul Windows 10 în vara acestui an, în 110 ţări şi 111 limbi şi dialecte, un record în materie! Sistemul de operare va veni ca un update GRATUIT pentru cei care au Windows 7, Windows 8.1 si Windows Phone 8.1.

GadgetReport.ro relata, recent, ca noul Windows 10 pare mai prietenos, mai usor de folosit si mult mai rapid decat Windows 8.

Microsoft s-a grabit cu lansarea Windows 10 dupa ce a primit nenumarate critici din partea utilizatorilor pentru calitatea indoielnica a W8.

Cei mai nemultumiti s-au aratat cei care ruleaza sistemul de pe desktop-uri fara touch, interfata Windows 8 fiind un adevarat cosmar pentru cei obisnuiti cu comenzile clasice.

De ce a sarit de la W8 la W10 ramane un mister. Probabil cei de la Microsoft au vrut sa demonstreze astfel, sugestiv macar, progresul tehnologic facut si nota maxima pentru noul sistem.

„Acesta va fi cel mai complet şi mai bun sistem de operare pe care Microsoft l-a conceput vreodată pentru companii” a declarat Terry Myerson, vicepreşedinte Microsoft responsabil cu sistemele de operare.

Poate cel mai important aspect legat de noul Windows 10 este ca, in premiera, integreaza intr-un mod optim deskptopul, laptopul, tableta si smartphone-ul oferind o interfata similara pentru toate gadgeturile.

Asta înseamnă că, de exemplu, aplicaţiile dezvoltate pentru versiunea desktop vor rula automat, fără niciun fel de optimizare şi adaptare, pe telefon sau tabletă. Mai mult, va exista un singur magazin de aplicaţii pentru toate platformele.

Windows 10 este conceput pentru a se adapta automat aparatului pe care este utilizat, fie că este vorba de o consolă de jocuri video Xbox, un calculator personal de biroud, un smartphone sau o tabletă. „Unele din aceste dispozitive au ecrane de 4 inci, altele de 80 de inci”, a spus Myerson.

Meniul Start își face din nou apariția in noul W10, conținând tile-uri ce pot fi personalizate si asistentul Cortana. Aplicatiile care anterior rulau full-screen, acum ruleaza in ferestre si sunt disponibile si in modul Snap View, impreuna cu aplicatiile obisnuite. Le-am vazut deja implementate in Windows 8.1 Update 1.

Butonul Task View, de pe taskbar, afiseaza desktop-urile multiple si toate aplicatiile care ruleaza. Acesta poate fi activat si la glisarea degetului pornind de la stanga ecranului.

Aplicaţiile „universale” nu mai rulează exclusiv în fullscreen, ca în Windows 8, ci în ferestre, iar dimensiunea lor poate fi modificată.

Pentru utilizatorii avansaţi a fost introdusă în Command Prompt posibilitatea de a lipi text folosind combinaţia de taste CTRL+V.