Windows 8 aduce un nou manager Wi-Fi

Data: 24/01/2012 | Autor: .

Noul sistem de operare Windows 8, care urmeaza a fi lansat in acest an, va include un sistem simplificat de control a conexiunilor mobile si Wi-Fi, reiese dintr-un mesaj postat de Billy Anders, manager de proiect la Microsoft.

Noul sistem va usura accesul la retele mobile, urmand sa includa un set de drivere capabile sa preia instant semnalul.

Managerul va controla, de asemenea, si Bluetooth oferind utilizatorului posibilitatea a a deschide si inchide foarte simplu orice conexiune.

Programul va permite conectarea cu prioritate la conexiunile “trusted”. Odata conectat la reteaua Wi-Fi, aplicatia va inchide conexiunea mobile si chiar va opri device-ul, pentru a face economie de energie, la fel ca la telefoanele mobile.

O alta noutate adusa de sistem este ca, pentru a evita consumarea volumului de date mobile, Windows 8 nu va permite update-urile si instalarea acestora fara acceptul utilizatorului.

Microsoft va lansa versiunea beta a noului sistem de operare Windows 8 pana la finele lunii viitoare. Anuntul a fost facut de oficialii companiei la Consumer Electronic Show de la Las Vegas.

Microsoft incearca, astfel, sa grabeasca pe cat posibil lansarea versiunii finale a sistemului dupa ce a intarziat deja 6 saptamani fata de calendarul initial.

In conditiile in care oficialii Microsoft vor fi multumiti de teste, iar feedback-ul de la utilizatori va fi optim, versiunea finala, ce va fi comercializata, ar urma sa fie disponibila pana la finele anului, cel mai probabil in sezonul de shopping de sfarsit de an.

Cel putin asta sustin expertii din piata IT&C care citeaza surse din Microsoft. Acestia spun ca vor ca Windows 8 sa fie fara cusur dupa ce Windows 7 a avut nevoie de numeroase update-uri din cauza numarului mare de bug-uri.

Oficial, Microsoft nu a anuntat data la care va lansa noul sistem. Alte surse spun ca, in conditiile concurentei tot mai acerbe din piata dispozitivelor mobile (smartphone-uri si tablete) facuta de Apple cu iOS si Google cu Android, Microsoft va face imposibilul si va lansa W8 in debutul verii 2012.

Cititi mai multe detalii despre Windows 8 aici.