Windows pe televizor! Intel lanseaza un stick inteligent care transforma TV-ul în computer (VIDEO)

Data: 8/01/2015 | Autor: .

Intel Compute Stick

Intel intră pe piaţa stick-urilor inteligente, concurând Chromecast, Amazon şi gadgeturile chinezeşti în genul Tronsmart cu un produs destul de puternic şi simplu de folosit. Intel Compute Stick vine sub forma unui stick care se introduce în HDMI-ul televizorului şi îl transformă într-un adevărat computer care rulează Windows 8.1, Linux sau Android.

Gadgetul are un procesor Intel Atom pe arhitectură Baytrail, 2 GB de memorie RAM şi 32 GB spaţiu de stocare interna, o configuraţie suficientă pentru o experienţă optimă, fie pe Windows sau Android.

Intel Compute Stick include si un port micro-USB prin care veti putea conecta orice periferic, de la tastatura şi mouse la hard-drive-uri externe.

Odată instalat, stick-ul îţi aduce pe ecran un sistem de operare complet funcţional cu care să intri pe internet, să vezi filme, să editezi în Office şi să joci câteva jocuri care necesită resurse limitate.

Intel Compute Stick va ajunge pe piaţă în primăvară, la preţul de 149 de dolari în Statele Unite.

Până să-l vedem în magazine, vă recomandăm câteva produse alternative. Unul dintre cele mai bune este Google Chromecast, un gadget pe care il găsiţi la 250 de lei şi care vă permite să legaţi telefonul, tableta sau laptopul la televizor prin reţeaua wireless. Îl puteţi cumpăra de aici.

Un alt gadget excelent este Tronsmart Vega 89 H, o miniconsola cu Android, foarte puternica, cu procesor de 2 Ghz şi 2 GB de RAM. Avem in redactie aceasta consola de ceva vreme şi merge ireproşabil. O puteţi cumpăra de pe Geebuying.com sau de pe site-urile de la noi, în genul OLX sau Okazii, la preturi intre 400 si 450 de lei.

Vedeţi detalii despre cum funcţionează în clipul de mai jos.