World Of Warcraft: Shadowland, jocul cu cel mai rapid ritm de vânzare din istorie

Data: 9/12/2020 | Autor: .

World Of Warcraft: Shadowland a devenit jocul cu cel mai rapid ritm de vânzare din istorie. În numai o singură zi, expansiunea pentru World Of Warcraft a fost vândută în peste 3,7 milioane de exemplare.

Blizzard Entertainment a anunțat că performanța lui World Of Warcraft: Shadowland detronează, astfel, precendentul record stabilit de Diablo III, un alt joc Blizzard IP, care, în 2012, a vândut, în prima zi, peste 3,5 milioane de copii.

Blizzard Entertainment afirmă, totodată, că pe fondul pandemiei COVID, care ne ține în casă,  numărul jucătorilor World Of Warcraft a crescut semnificativ în 2020.

Recordul înregistrat de World Of Warcraft: Shadowland se referă la topul celor mai bine vândute jocuri într-o singură zi. Dacă luăm în calcul și exemplarele gratuite, cel mai descărcat joc din lume este Total War Saga: Troy, dezvoltat de Epic Games, care a înregistrat 7,5 milioane de jucători în primele 24 de ore.

World Of Warcraft: Shadowland a fost lansat pe 23 noiembrie, la o lună după data planificată de lansare, 27 octombrie. Blizzard Entertainment a explicat întârzierea prin nevoia de a avea „puțin mai mult timp pentru o optimizare suplimentară”.

Pentru a pregăti lansarea, compania a lansat anterior un serial de patru clipuri de animație, intitulat Shadowlands Afterlife, în care le-a oferit jucătorilor o prezentare detaliată a jocului.

La cât de multe exemplare a vândut în prima zi, ideea serialului a fost una de succes.