WSJ: Apple a inceput productia iPad Mini

Data: 3/10/2012 | Autor: .

Furnizorii de componente ai Apple din Asia au inceput deja productia in masa a tabletei iPad Mini, scrie Wall Street Journal.

Potrivit surselor publicatiei, tableta va avea un display de 7.85 inchi cu o rezolutie mai slaba decat modelul curent de iPad.

Informatia vine la doar o zi dupa cea potrivit careia noua tableta iPad Mini va fi lansata pe 17 octombrie.

Noua tableta iPad Mini este asteptata sa aiba un display de 7.85 inchi, rame mai subtiri decat modelele curente, conector Lightning si un pret in jurul a 250 de dolari, prin care sa concureze cu modele precum Nexus 7si Kindle Fire.

Zvonurile privind lansarea unei tablete iPad Mini circula de mai mult timp pe internet, si au fost chiar confirmate partial de o serie de email-uri interne ale sefilor Apple in care acestia discuta oportunitatea lansarii unei tablete de 7 inchi.

Astfel, in ianuarie 2011, Eddy Cue, vicepresedinte Apple, a trimis un email catre Tim Cook, Scott Forstall si Phil Schiller, care continea un articol GigaOm in care iPad-ul era comparat cu un Galaxy Tab de 7 inchi.

“Cred ca va fi o piata a tabltetelor de 7 inchi si noi ar trebui sa construim una”, spune Cue in email, adaugand ca i-a transmis aceasta idee si lui Steve Jobs, acesta fiind “foarte receptiv”.

Eddy Cue vorbeste in email chiar si despre experienta sa cu o tableta de 7 inchi.

“Emailul, cartile, Facebook si continutul video functioneaza foarte bine pe o tableta de 7 inchi. Web-browsing-ul este punctul slab, insa este totusi utilizabil”, spune acesta.