WSJ: Noul iPad Mini va fi lansat in octombrie

Data: 27/08/2012 | Autor: .

Noul iPad, tableta cu ecranul de 7,85 inchi, va fi lansat in luna octombrie, scrie Wall Street Journal, citand surse apropiate situatiei.

Publicatia infirma astfel informatiile anterioare aparute in presa potrivit carora Apple ar urma sa prezinte noul iPhone si un nou iPad in cadrul evenimentului care va avea loc pe 12 septembrie.

Apple nu va comasa doua asemenea lansari in cadrul unui singur eveniment, afirma WSJ.

Potrivit informatiilor, noul iPad va avea un ecran de 7,85 inch, dimensiuni la care va concura cu Amazon Kindle Fire si Google Nexus 7.

Display-ul va fi un IPS/FFS cu rezolutia de 2048×1536, construit de LG. Nu va fi un ecran Retina pentru ca Apple incearca, cu noua tableta, sa ofere o solutie ieftina, alternativa la gadgetul Amazon Kindle Fire, vandut cu 199 dolari.

In rest, tableta va semana ca doua picaturi de apa cu iPad-ul clasic. Odata cu lansarea iPad Mini, Apple va prezenta si noul sistem de operare iOS aflat in prezent in faza de dezvoltare.

Apple ar fi comandat deja productia a numai putin de 6 milioane de tablete iPad mini, care ar urma sa inunde piata, relateaza portalul chinez Netease.

Informatia a fost confirmata si de unul dintre cei mai cunoscuti analisti din industria IT&C, John Gruber. Invitat la o emisiune de televiziune din SUA, expertul a declarat ca are informatii sigure de Apple lucreaza la dezvoltarea tabletei care va concura cu gadgetul Kindle Fire de la Amazon.

Noul iPad Mini ar urma sa costa in jur de 250 de dolari.