Xbox One S All-Digital Edition,fără Blu-ray, în magazine din 7 mai

Data: 17/04/2019 | Autor: .

Xbox One S All-Digital Edition,fără Blu-ray, în magazine din 7 maiMicrosoft a anunțat oficial lansarea noii console de jocuri Xbox One S All-Digital Edition. Este primul gadget de acest gen care vine fără Blu-ray, astfel că jocurile se instalează direct de pe internet, relatează GadgetReport.ro

La prima vedere, Xbox One S All-Digital Edition arată aproape identic cu o console obișnuită. Lipsește însă Blu-ray-ul care îi permite să citească jocurile în format fizic, pe disc.

Noua consolă, ce va ajunge în magazine pe 7 mai, la prețul de 250 de dolari, cu 50 dolari mai puțin decât consola clasică Xbox One S, vine la pachet cu trei jocuri preinstalate – Sea of Thieves, Forza Horizon 3 și Minecraft – alături de o ofertă specială pentru serviciul Xbox Game Pass, de unde poți avea accces la peste 100 de jocuri.

Pentru Microsoft, lansarea consolei reprezintă o mișcare strategică semnificativă. Practic vrea ca pe viitor, odată cu lansarea și mult-așteptatei console Google Stadia, să ofere jocuri doar pe internet, într-un sistem de abonament similar cu Netflix sau HBO Go.

Pentru accesul la Xbox Live Gold, utilizatorii plătesc în prezent 5 dolari pe lună sau 60 de dolari pe an și au acces la o gamă de jocuri dintre care multe sunt oferite gratuit sau la prețuri promoționale.

Dincolo de abonament, Microsoft încearcă să stimuleze și gaming-ul online multiplayer, oferind acces la jocuri precum Fortnite, Rocket League, PUBG, Overwatch, Counter-Strike: Global Offensive, Roblox, Rainbow Six: Siege.

Toate aceste jocuri, alături de Sea of Thieves, Minecraft și Forza Horizon 3 necesită un abonament Xbox Live Gold.

În plus, având acces la Xbox Game Pass, pentru 10 dolari pe lună sau 120 dolari pe an, gammerii au acces la alte 100 de jocuri, pe care pot să le descarce sau să le joace onșine.

Microsoft oferă și o combinație pentru cele două servicii, intitulată Game Pass Ultimate, care costă 15 dolari pe lună sau 180 de dolari pe an.

Important de spus că Xbox One S All-Digital Edition vine cu o lună acces gratuit la Xbox Live Gold.