Xbox One vs. PlayStation 4. Care este cea mai buna consola de jocuri? (VIDEO)

Data: 23/11/2013 | Autor: .

xbox-one-vs-ps4-GADGETREPORT

COMPARATIEXbox One si Sony PS4 au ajuns in sfarsit in magazine, in aceasta luna, iar cum se apropie sezonul cadourilor, ne-am gandit sa va oferim primele teste comparative cu cele doua console.

Sunt inca destul de putine pentru ca Xbox One abia ce a fost lansata joi, iar Sony PlayStation 4 are doar cateva zile in plus fata de consola celor de la Microsoft. Asa ca pe youtube, testele video abia incep sa apara.

Am gasit, insa, cateva teste destul de interesante, care pun in evidenta, printre altele, performantele grafice, audio si joystick-urile celor doua console.

O comparatie la nivel de hardware o vedeti in graficul alaturat.

Consola Xbox costa 499 de euro, cu 100 de euro mai mult faţă de gadgetul rivalilor.

Noul XBOX One vine cu un procesor x86-64 AMD cu 8 nuclee Jaguar, tactat la1.75GHz (o creştere de la frecvenţă iniţială de 1.6GHz), cip video AMD tactat la 853MHz (creştere de la 800MHz) cu o putere de procesare estimată la 1,31 TFLOPS, 8GB DDR3 de memorie RAM şi un hard disk de 500GB.

Xbox One se vrea a fi nu doar o consola, ci un sistem complet de jocuri, muzica, filme, internet si TV. Aparatul iti permite sa jonglezi instantaneu intre un joc video, un canal TV, muzica preferata sau o pagina de internet. Si totul prin cateva comenzi vocale simple.

Mai mult, iti permite sa iei legatura cu prietenii prin Skype, direct de pe televizor, fara sa intrerupi jocul sau filmul pe care il urmareai, pentru ca ecranul poate fi impartit in doua.

Consola are o camera Kinect care urmareste miscarile mainilor si incheieturile, si poate masura chiar si bataile inimii, in timpul jocului. De altfel, Microsoft si partenerii sai pregatesc o multime de jocuri pentru Xbox One in urmatorul an.

PlayStation 4, pe de alta parte, vine cu un procesor spectaculos, 8-core x86 si 8GB de RAM GDDR5. Gadgetul ruleaza jocurile de pe un Blu-ray/DVD si le inmagazineaza intr-un hard de 500GB. PlayStation 4 aduce si un nou controller DualShock 4, cu touchpad si o camera PlayStation 4 Eye, pentru care utilizatorii trebuie sa plateasca in plus 59 de dolari.

Daca vreti sa jucati in cloud, pe internet, trebuie sa platiti o taxa de membru de 49.95 de dolari pe an. Astfel veti primi update-uri pentru consola si jocuri, 3GB de spatiu de stocare in cloud si posibilitatea de a testa jocuri in varianta beta si demo.

Noua consola permite utilizatorilor sa vizioneze programe multimedia pe internet, de pe surse precum LoveFilm, Netflix, Amazon, Hulu Plus, iPlayer, si Demand5.

Battlefield 4: Xbox One/PS4 – teste grafice

Need for Speed Rivals: Xbox One vs. PS4 – teste grafice

Xbox One vs. PS4 – Test comparativ privind camera si performantele audio

PS4 4 vs Xbox One – Test comparativ privind dimensiunile si camerele video

Xbox One vs Playstation 4 – Test comparativ in privinta joystick-urilor