Xiaomi anunță cel mai performant încărcător wireless pentru telefoane din lume

Data: 19/10/2020 | Autor: .

Xiaomi pregătește lansarea unui charger wireless pentru telefoanele mobile, de 80 W, care va permite încărcarea bateriei în numai 19 minute. Tehnologia ar putea fi lansată pe următorul flagship, Xiaomi Mi 11 Pro, așteptat în primele luni ale anului 2021.

După ce a lansat primul încărcător wireless din lume de 55 W, Xiaomi anunță o nouă inovație spectaculoasă.

Un vicepreședinte al companiei a postat un videoclip cu procesul de încărcare rapidă, dezvăluind că noul încărcător seamănă foarte mult cu cel actual. El a susținut, de asemenea, că noul încărcător bate toate recordurile mondiale, fiind de două ori mai rapid decât chargerul Huawei SuperCharge, de 40W.

Încărcătorul rapid de 55W a fost introdus în august odată cu lansarea Xiaomi Mi 10 Ultra, un telefon care acceptă rate de 50W. Bateria telefonului, de 4.500 mAh, a ajuns de la 0 la 100% în 26 de minute.

Pe noul dispozitiv, Xiaomi a proiectat o „arhitectură de încărcare fără fir mai eficientă”, cu un cip dedicat și un sistem independent de bobine pentru a oferi viteze incredibile de 80W.

Potrivit specificațiilor, telefonul care va conține acumulatorul capabil să se încarce la 80W arată ca Mi 10 Ultra, cu marginile scurbate ale ecranului și orificiul de perforare unic în colțul din stânga sus.

Chinezii afirmă că bateria va fi una extrem de fiabilă. Chiar și după standardul industrial de 800 de încărcări complete, acesta va putea asigura 90% din capacitatea sa inițială.