Xiaomi Mi Mix 4. Cum arată primul telefon cu cameră sub ecran

Data: 11/08/2021 | Autor: .

Xiaomi Mi Mix 4. Primul telefon cu cameră sub ecranXioami a anunțat lansarea noului telefon  Xiaomi Mi Mix 4, un smartphone care se remarcă, în primul rând, prin camera frontal de 20 MP, ascunsă sub ecran. Ecranul este complet de sus până jos, fără perforații sau bretoane – ceea ce conferă dispozitivului un aspect mult mai elegant.

Noul telefon vine îmbrăcat într-o carcasă din ceramică pe alb, negru sau gri și are un modul foto uriaș în spate, unul care iese destul de mult în evidență după cum se vede și în imagini. Xiaomi spune că utilizarea materialului ceramic a redus greutatea cu 30% față de utilizarea de sticlă.

Xiaomi Mi Mix 4 are un ecran AMOLED de 6,67 inch, cu rezoluție FHD+ și o rată de refresh de 120Hz. Display-ul este protejat cu sticlă Gorilla Glass Victus.

Xiaomi Mi Mix 4

Xiaomi Mi Mix 4 are un procesor Snapdragon 888+, 8/12GB RAM și 128/512GB spațiu de stocare.

Telefonul are un acumulator cu o capacitate de 4.500 mAh, ce poate fi încărcat complet în 15 minute cu fir sau 28 de minute wireless.

În cee ace privește camerele, telefonul are, pe spate, trei camera, una principală – un ISOCELL HMX cu 108MP rezoluție, un periscop de 8MP cu 5X zoom optic și o cameră ultra-wide de 13MP.

Camera de sub ecran are 20 MP (pixeli de 1.6µm la aplicarea Pixel Binning 4 în 1) , iar Xiaomi afirmă că ascunderea camerei frontale sub ecran nu va afecta în vreun fel calitatea capturii foto.

Xiaomi Mi Mix 4

Xiaomi susține, astfel, că matricea de circuite a fost reproiectată pentru a maximiza transparența și totodată lumina care ajunge la senzorului camerei. S-a utilizat și un nou pattern micro-diamond pentru ecran la pachet cu algoritmi regândiți pentru a asigura o refracție minimă a luminii. Aflăm că zona de deasupra camerei selfie are densitate de 400pi astfel că până și cel mai mic text rămâne vizibil.

Xiaomi Mi Mix 4

Xiaomi Mi Mix 4 , doar în China

Xiaomi Mi Mix 4 este disponibil deocamdată doar în China, la 770 de dolari, respectiv 970 de dolari, în funcție de versiune. Telefonul va ajunge și pe alte piețe, inclusiv probabil și în România, la o dată ulterioară, cel mai probabil în toamna acestui an.