Xiaomi MiTV. Cum arata primul Smart TV 4K cu Android. Ieftin si performant!

Data: 15/05/2014 | Autor: .

Xiaomi MiTV

Chinezii de la Xiaomi au lansat joi clona iPad-ului, Mi Pad, insa produsul care a starnit cu adevarat entuziasmul ziaristilor a fost primul televizor inteligent cu rezolutie 4K si sistemul de operare Android, MiTV.

Televizorul LED Xiaomi MiTV vine in doua variante de ecran, una de 47 de inchi (107 cm) si o alta de 49 de inchi (109 cm), ambele cu rezolutia de 3840 X 2160 pixeli. Spre comparatie, un televizor Full HD are rezolutia de 1920×1080 pixeli.

Dincolo de ecranul 4K, produs din cate se pare de Samsung, televizorul Xiaomi MiTV include cu un procesor de 1,45 Ghz Mstar quad-core, 2 GB de RAM si o placa video Mali450-MP4 GPU.

miTV-movieCu ajutorul acestei configuratii, Xiaomi MiTV ruleaza un sistem de operare Android KitKat de pe un hard de 8GB, extensibil, bineinteles, prin microSD cu pana la 64 GB.

Android-ul include o interfata special adaptata, foarte interesanta, alaturi de toate aplicatiile cu care te-ai obisnuit, existente in Google Play, de la Facebook, la browser pentru internet, aplicatii video, muzicale si jocuri.

Pretul? Este unul de vreo 10 ori mai mic decat televizoarele 4K lansate pe piata in prezent. Xiaomi MiTV costa numai 3999 yuani, echivalentul a 600 de dolari.

Xiaomi MiTV va fi lansat luna aceasta in China. Despre lansarea internationala nu am aflat inca niciun cuvant. Detalii despre produs puteti vedea AICI.