Yahoo Answers se inchide. Motivul ar avea legătură cu fake news

Data: 6/04/2021 | Autor: .

 

Yahoo Answers, una dintre cele mai mari şi mai cunoscute platforme de întrebări și răspunsuri de pe internet, va fi închisă începând cu data de 4 mai. În ultima vreme, însă, din cauza lacunelor de moderare, platforma a devenit gazda informaţiilor false şi a teoriilor conspiraţioniste.

Potrivit unui anunţ postat în deschiderea tuturor paginilor din cadrul Yahoo Answers, serviciul de Q&A îşi va închide porţile pe 4 mai.

Începând de pe data de 5 mai, conţinutul postat în cadrul platformei, sub formă de întrebări şi răspunsuri, nu va mai putea fi accesat.

Yahoo a anunțat că, din 20 aprilie, Answers va intra în mod exclusiv de citire – va putea fi văzut conţinutul actual, însă nu vor mai fi acceptate postări noi.

După închiderea platformei, din 5 mai, membrii serviciului au la dispoziţie aproape două luni, până la 30 iunie, să-şi exporte datele de pe serverele Yahoo.

YA a fost una din cele mai mari platforme de Q&A, întrebările şi răspunsurile postate aici având, de multe ori, trimiteri remarcabile şi în cadrul motoarelor de căutare.

De-a lungul timpului, întrebările şi răspunsurile din Yahoo Answers au constituit şi surse inepuizabile de umor. În ultima vreme, însă, din cauza lacunelor de moderare, platforma a devenit gazda informaţiilor false şi a teoriilor conspiraţioniste.

Cum să îţi protejezi contul de Yahoo, după cel mai mare atac cibernetic din istorie