Google Chrome 90. Noua versiune a browserului securizează accesul la site-uri

Data: 15/04/2021 | Autor: .

Google Chrome 90

Google lansează astăzi o nouă versiune a browserului Chrome. În tentative de a face traficul pe internet mai sigur, Google Chrome 90 va accesa cu prioritate versiunile HTTPS ale site-urilor, față de cele HTTP de până acum.

În martie, Google a anunțat că Chrome va adopta implicit HTTPS începând cu versiunea 90, afirmând că protocolul îmbunătățește confidențialitatea și securitatea. În plus, noua versiune a browserului îmbunătățește viteza de încărcare a site-urilor cu HTTPS.

Versiunea Google Chrome 90 pentru desktop-urile cu Windows va fi disponibilă de astăzi, la fel ca și cea pentru Android. Google Chrome 90 pentru iOS va fi lansată ulterior.

Google a anunțat că, dincolo de securitatea sporită, noul browser se bazează pe codul AV1, folosit și de Netflix, browsing-ul fiind „optimizat în mod special pentru conferințe video”.

Potrivit Engadget, codecul va îmbunătăți streaming-ul pe rețele cu lățime de bandă foarte scăzută și va îmbunătăți eficiența partajării ecranului în comparație cu VP9.

Ca de obicei, actualizarea va fi lansată automat, iar dvs. nu va trebui decât să restartați browserul. Dacă vreți să actualizați manual Chrome-ul, intrați în Setări —-> Ajutor, pentru a căuta noua versiune.

Tips & Tricks Google Chrome

Dacă folosești browserul Chrome și vrei să îți ofere cea mai bună performanță, sunt câteva setări pe care ar trebui să le folosești. De la actualizarea periodică a browserului la modul incognito și gestiunea parolelor, GadgetReport.ro iti prezinta 10 sfaturi esentiale cuprinse intr-un tutorial video.

Din tutorialul video vei afla, in primul rând, cum actualizezi browserul și îl treci în limba română. De asemenea, vei afla cum folosești modul Chrome Black, care îți prezintă site-urile cu o interfață neagră, si cum sa navighezi fără urme, cu Chrome Incognito și Guest Mode.

De aemenea, vei afla detalii despre cum poți să îți recuperezi parolele uitate și cum să îți cureți browserul și PC-ul de temporale și cookies-uri, în așa fel încât să crească viteza de operare.

În final, îți prezentăm și modul clean-up din Google Chrome, cel care îți arată cum poți scana calculatorul în căutare de viruși și aplicații dăunătoare cu o simplă apăsare de buton.