Yahoo lanseaza primul sau smartphone

Data: 21/08/2011 | Autor: .

Yahoo va lansa pe piata nipona, luna viitoare, primul telefon mobil sub brand propriu. Smartphone-ul va rula Android 2.3, relateaza TechCrunch.

Telefonul, realizat de Sharp, este, de fapt, varianta rebranduita a modelului “AQUOS PHONE THE PREMIUM SoftBank 009SH”, prezentat recent de companie, ce include o camera 3D.

Yahoo Phone va avea un display de 4 inch cu rezolutie qHD, o camera de 8 MP cu sensor CMOS, si se va conecta la internet prin Wi-Fi 802.11 b/g/n. La capitolul dotari, smartphone-ul Yahoo mai prezinta Bluetooth 3.0, slot pentru carduri SDHC, portofel electronic,  tuner TV digital etc.

 

La capitolul soft, noul telefon ruleaza Android 2.3, costumizat cu o serie de aplicatii dedicate pietei japoneze precum Yahoo Japan Home, Yahoo Japan Auctions, un calendar, un dictionar etc.

Potrivit TechCrunch, decizia Yahoo de a lansat un telefon sub brand propriu pe piata nipona  ar putea fi justificata de faptul ca yahoo.com este cel mai important site din Japonia. Telefonul va fi disponibil prin SoftBank, a treia mare retea de telefonie din Japonia.

 

Yahoo nu a prezentat, oficial, nicio informatie privind posibila comercializare a acestui telefon si pe alte piete internationale.