Top 10 – cele mai bune parodii la reclamele TV din Romania

Data: 21/08/2011 | Autor: .

Festivalul ADfel a premiat, in weekend, cele mai bune parodii la reclamele TV din media romaneasca. Grand Spoof este singura competitie de parodiat reclame din Romania, organizata de IQads, care se desfasoara pe platforma creativa de user generated content The Creator.

Castigatorul editiei din acest an este Lucian Dobrovicescu, cu Viclenium Bank, o parodie la reclamele bancilor pentru produsele de creditare.

Locurile 2 si 3, conform juriului, au fost ocupate de Risti sa castigi?, inscris de Andi Daizser, si, respectiv, Mad Man inscris de Corneliu Radu.

Din juriul Grand Spoof au facut parte Serban Alexandrescu – Managing Partner Headvertising, Liviu David – Creative Director Next Advertising, Claudiu Dobrita – Creative Director DRAFT FCB, Ana Militaru – redactor-sef IQads si Costin Radu – Managing Partner The Geeks.

Locul 1:  Viclenium Bank , de Lucian Dobrovicescu

Viclenium Bank pentru toti cei care au credite

Locul 2: Risti sa castigi?, de Andi Daiszler

O parodie dupa reclamele la inghetata Nestle dar si dupa toate celelalte reclame care ne invita sa razuim, decupam, trimitem SMS-uri sau orice alte lucruri care ne fac sa uitam ca banii se castiga prin munca!

Locul 3: Mad Man, de Corneliu Radu

Demult apuse sunt vremurile in care publicitatea vindea vise frumoase si promisiuni pentru o viata mai buna. Ia-le romanilor sperantele senine, inlocuieste-le cu mesaje sumbre, iar acestia se vor uni. Impotriva ta si a industriei, pentru ei si idealurile lor. Insa totul este o farsa. O gluma pe seama lor, ale carei poante sunt vanzarile si premiile. Pentru a gusta unele glume e nevoie de o doza zdravana de sare. Dar ce se intampla daca unii n-au rabdare sa asculte gluma pana la final? Spoof la American ROM, Radio 21 – Asta eRomania, CNA – Nu Lasa Copilul Educat de Televizor. Include si referinte din Dexter, Mad Men, Lost.

Locul 4 : trafic DUBLU, de Diana Gaftoneanu

Spoof dupa reclama „Film cu vapor si cu dublu” de la Vodafone. Campanie de prevenire a traficului de persoane

Locul 5: PROMOTIA PECSI AGRIPINNA, de Dragos Mihaila

Un Spoof creat pe baza reclamei Pepsi – Inna: „Milioane de premii rapide pentru zile toride!!!”

 Locul 6: Cangrena, de noNseNs

Mancam prost, traim si mai abitir. Insa toate problemele noastre de sanatate au solutii injectate in prime-time pe TV, la calup. Plata la oricare din prea-multele farmacii de vise. Ignoranta maselor hraneste cea mai profitabila industrie din lume, intr-un cerc vicios si morbid. Viitorul suna bine.

Locul 7: Suc, de Luno Studio

Plecand de la binecunoscutul spot ce face parte din campania de vara Pepsi, imprumutand simboluri din imaginea Red Bull dar si agresivitatea din campania Snickers, am creat pe un ton usor ironic imaginea unei bauturi racoritoare cu un caracter puternic si un aer revigorant

Locul 8: Viata prin Carpatz, de Andrei

Parodie la reclamele apei minerale Hera si Generali Asigurari

Locul 9: Interfone, de Constantin Postolache

Un spoof la reclamele serviciilor de telefonie mobila din Romania.

Locul 10: Bacoplus 2, de Auras, Anne, Corina si Anca

Parodie dupa OldSpiceGuy, pe subiectul BAC-ului de anul acesta

Grand Spoof a luat nastere in 2007 ca parte a evenimentului ADfel, iar de atunci, in fiecare an, comunitatea IQads a creat parodii la reclamele pe care le uraste, pe care le iubeste sau despre care ar fi ceva de spus, intr-o maniera ironica si amuzanta.

ADfel este un eveniment organizat de IQads si 24-FUN care ofera in fiecare an o saptamana in care publicul traieste experiente inedite in jurul brandurilor. ADfel a ajuns la a sasea editie si s-a desfasurat in perioada 15-21 august la Club Fabrica din Bucuresti.

IQads este cel mai important produs media dedicat industriei de comunicare din Romania, inclus in portofoliul Blue Idea, din care face parte si SMARK, comunitatea profesionistilor in marketing din Romania