Yahoo! si Microsoft lanseaza propriile programe de televiziune !

Data: 29/04/2014 | Autor: .

Yahoo! si Microsoft lanseaza propriile programe de televiziune

Dupa modelul de succes Netflix – House of Cards, Yahoo! si Microsoft pregatesc la randul lor lansarea unor seriale originale si a unor programe de televiziune pe consola Xbox.

Yahoo! a anuntat intr-un comunicat ca va lansa anul viitor primele doua seriale originale de format lung ale sale. Acestea vor avea fiecare opt episoade de cate 30 de minute, relateaza MEDIAFAX

Este vorba de doua comedii: „Other Space”, despre o aventura galactica in timpul careia echipajul unei nave spatiale descopera un univers paralel, si „Sin City Saints”, despre o echipa de baschet fictiva din Las Vegas.

Bugetul acestor productii nu a fost divulgat, insa Wall Street Journal, care a dezvaluit aceste planuri ale grupului Yahoo! la inceputul lunii aprilie, a evocat deja o suma cuprinsa intre 700.000 de dolari si cateva milioane de

Yahoo! pare sa se inspire astfel din exemplul platformei video online Netflix, care a fost apreciata de criticii de specialitate pentru serialul ei politic „House of Cards”, realizat cu un buget impresionant.

Yahoo!, care face din continuturile video una dintre prioritatile sale, se va alia cu organizatorul de concerte Live Nation pentru a difuza show-urile organizate de aceasta companie, in direct, online, incepand din aceasta vara.

Grupul Microsoft a anuntat la randul sau ca programele sale Xbox Originals, care vor cuprinde seriale dramatice, comedii, documentare si transmisiuni ale unor evenimente in direct, vor fi difuzate incepand din luna iunie.

Noul proiect va evidentia, prin intermediul unui aspect interactiv, capacitatile noii sale console Xbox One, lansata la sfarsitul anului 2013, prezentata ca un instrument de divertisment care trece dincolo de granitele jocurilor video.

„Microsoft are o istorie indelungata si bogata in sectorul continuturilor”, a afirmat Jordan Levis, vicepresedintele Xbox Entertainment Studios, intr-un comunicat. „Jocurile fac parte din ADN-ul nostru de cel putin 15 ani, insa crearea de continuturi televizate originale reprezinta etapa urmatoare logica in evolutia noastra”, a mai spus acesta.

Ridley Scott si Steven Spielberg fac parte dintre regizorii angajati de Microsoft: ambii au lucrat la doua proiecte distincte bazate pe o franciza SF a grupului, „Halo”.

Printre primele programe care vor fi difuzate se numara un serial despre fotbalul de strada, in care va aparea fotbalistul francez Thierry Henry, si un documentar despre o echipa care incearca sa recupereze cateva mii de jocuri video ramase nevandute, care au fost ingropate in anii 1980 intr-un desert american de grupul Atari.

Microsoft a anuntat in urma cu cateva zile ca a vandut peste 5 milioane de exemplare ale noii sale console de ultima generatie, in timp ce marele sau rival, grupul japonez Sony, a anuntat ca a vandut peste 7 milioane de copii din noua ei consola PlayStation 4.

„Titanfall”, pe care Microsoft mizeaza pentru a impulsiona vanzarile de Xbox One, a fost jocul video cu cele mai mari vanzari din lume in luna martie. „Titanfall”, in care piloti de elita si titani inalti de sase metri inarmati pana in dinti se infrunta intr-un univers futurist, intr-o galaxie afectata de razboi, a fost lansat la inceputul lunii martie.