YotaPhone 2, telefonul cu două ecrane, se lansează în România (VIDEO)

Data: 5/12/2014 | Autor: .

YotaPhone 2 (2)

Asa cum GadgetReport.ro a anticipat zilele trecute, YotaPhone 2, singurul smartphone din lume cu două ecrane, va fi disponibil în curând și pe piața din România. YotaPhone 2 va putea fi cumpărat, în premieră, prin intermediul emag.ro. Pretul nu a fost inca anuntat.

YotaPhone 2 beneficiază de un display principal de tip AMOLED, cu diagonala de 5 inci și rezoluție full HD, potrivit pentru utilizare zilnică: accesarea rețelelor sociale, browsing, filme sau jocuri.

Pe partea opusă se află cel de-al doilea ecran (Yota Always-On), un E-ink monocrom de 4,7 inci, ce poate fi personalizat după preferințe, afișând doar informațiile relevante pentru utilizatori. Acesta are o rezoluție de 960 x 540 pixeli și este ideal pentru citirea cărților electronice, a notificărilor, cât şi pentru afişarea permanentă a unor informaţii precum ora, vremea, imagini sau a altor informații reflectate de pe display-ul principal.

YotaPhone 2 (3)Cele mai importante beneficii ale ecranului Yota Always-On sunt:

  • prelungește considerabil durata de viață a bateriei, putând fi folosit pentru a citi cărți până la 5 zile după o singură încărcare, având astfel un consum de 7 ori mai eficient decât ecranul principal AMOLED HD
  • oferă un unghi de vizibilitate de 180 grade și posibilitatea de lectură chiar și în lumina directă a soarelui
  • datorită posibilității de personalizare, display-ul oferă utilizatorilor acces rapid doar la informațiile de interes

YotaPhone 2 are o greutate de 150 g, dimensiunile de 144 x 69,5 x 8,9 mm și este disponibil în două variante de culori, pe alb și negru. Ambele display-uri sunt protejate prin geam Corning Gorilla Glass 3.

Ce altceva pot face cele două ecrane? Mai jos este o trecere în revistă a aspectelor cheie legate de software, toate putând fi personalizate de către utilizatori.

  • YotaEnergy – acest modul transferă automat toate funcțiile cheie, incluzând apeluri și texte, pe cel de-al doilea ecran atunci când bateria ajunge la 15%, oferind astfel posibilitatea de folosire a telefonului pentru încă în 8,5 ore.
  • YotaMirror – pe ecranul Always-On poate fi folosită orice aplicație pentru Android. Printre acestea se numără cele mai populare aplicații pentru cărți electronice (precum Amazon Kindle) până la aplicații de messaging (precum WhatsApp).
  • YotaSnap – utilizatorii pot transfera de pe ecranul din față pe ecranul al doilea orice tip de informație, precum o hartă, un cod QR de la un bilet de călătorie și pot avea acces la această informație chiar dacă bateria se consumă în totalitate.
  • YotaCover – permite personalizarea ecranului cu fotografii sau notificări și mascarea informațiilor afișate pe ecranul Always-On la o simplă atingere.

YotaPhone 2 folosește sistemul de operare Android KitKat 4.4.3 și un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 800, 2GB de memorie RAM, un spațiu intern de stocare de 32GB. Lista dotărilor este completată de o cameră foto principală de 8 megapixeli și una secundară de 2 megapixeli. Conectivitatea include 4G/LTE, WiFi și NFC.