YouTube Music & Premium, disponibile în România. Merită oferta?

Data: 15/05/2019 | Autor: .

YouTube Music & Premium, disponibile în România. Merită oferta?

Google a lansat serviciile de streaming YouTube Music şi YouTube Premium pentru utilizatorii din România. Prin intermediul Youtube Music, ai acces la muzică (video&audio) fără reclamă și care poate rula în fundal, chiar când ecranul telefonului este închis, iar prin serviciul Premium primești acces la orice clip de pe Youtube fără reclamă și la producțiile video originale Youtube, relatează GadgetReport.ro

YouTube Music vine să concureze aplicațiile Spotify și Deezer. Utilizatorii au acces la toată muzica disponibilă pe YouTube. Pot fi aleși artiști favoriți și pot fi create playlist-uri. Serviciul Youtube Music poate fi folosit direct din browser (music.youtube.com) sau prin aplicația dedicată din magazinul PlayStore (Youtube Music). Prețul serviciului YouTube Music este de 22 lei/lunar. Prima lună este gratuită.

Al doilea serviciu lansat de Google, YouTube Premium, poate fi accesat din setările aplicației Youtube și include accesul la aplicaţia YouTube Music, navigarea pe YouTube fără reclame, posibilitatea ca platforma să ruleze în fundal, dar şi acces la YouTube Originals – o serie de produse video (filme/seriale/documentare) produse de YouTube. Prețul serviciului YouTube Premium este de 26 lei/lunar.

Google oferă și un pachet pentru familii, pe care îl poți activa din ,,subscripții’’ și care, pentru 39 de lei/lună, îți oferă cinci conturi disponibile, pe care le poți împărți cu cine îți dorești. Din aplicație sau de pe browser, trimiți invitațiile și, odată acceptate, noii utilizatori au acces la Youtube Premium.

Din punctul nostrum de vedere, cea mai bună variantă de serviciu, privită din prisma raportului preț-calitate, este Youtube Premium Family.

Pentru 7,8 lei pe lună, fiecare utilizator are acces la tot continuțul Youtube fără reclame și cu posibilitatea de rulare în background. Este o opțiune excelentă pentru cei care, de exemplu, țin telefonul în buzunar și vor să asculte muzică sau un review pe Youtube.

YouTube Music & Premium se dovedește a fi o alternativă serioasă pentru Spotify, mai ales că Youtube îți oferă și clipul video, iar calitatea audio este, în unele cazuri, similară.