Ziua lansării pentru Apple! Apple Watch, noul MacBook şi Beats Music, în prim-plan (VIDEO)

Data: 9/03/2015 | Autor: .

Apple-Think_Different-Apple-Logo

Apple organizează luni, de la ora 20.00, ora României, un eveniment la care sunt aşteptate lansările celor mai noi gadgeturi pregătite de cea mai mare companie de tehnologie din lume. Apple Watch, noul MacBook, iOS 8.2 şi Beats Music sunt principalele atracţii.

Cel mai probabil, evenimentul de diseară se va concentra în jurul noilor facilităţi oferite de Apple Watch, primul ceas inteligent al companiei, care urmează să ajungă luna viitoare în magazine. Apple va insista pe funcţiile acestuia şi pe ecosistemul inovator pe care îl propune.

EVENIMENT-APPLEVa fi interesant de văzut cu ce noutăţi va veni Apple, în condiţiile în care smartwatch-urile rivalilor, mai ales cele cu Android Wear, au ajuns la un nivel tehnologic care face concurenţa extrem de puternică.

Surse neoficiale afirmă că marea lovitură a Apple va fi anunţul privind disponibilitatea a peste 100.000 de aplicaţii pentru noul Apple Watch, o ofertă software la care rivalii doar visează.

Pe lângă prezentarea ecosistemului Apple Watch, compania ar putea prezenta diseară un nou MacBook de 12inch, cu display Retina dar şi o tabletă cu aceiaşi diagonală.

Nu este exclus ca la evenimentul Apple să vedem şi noua versiune de iOS, 8.2, care să includă compatibilitatea cu Apple Watch. Sistemul ar putea include şi un nou serviciu de streaming muzical, sub egida Beats Music.

APPLE WATCH, 349 DE DOLARI

Apple Watch va veni în trei versiuni. Modelul de bază, denumit Apple Watch Sport, va reprezenta circa jumătate din comenzile pe primul trimestru, evaluate la 5-6 milioane de exemplare, în timp ce modelul de mijloc Apple Watch va reprezenta o treime din unitățile comandate pentru primul trimestru.

În schimb, comenzile pentru modelul de vârf, Apple Watch Edition, dotat cu o carcasă din aur de 18 karate, ar urma să fie relativ mici dar cu toate acestea Apple are de gând să înceapă să producă peste un milion de unități din acest model în fiecare lună din trimestrul al doilea.

Prețurile pentru Apple Watch Sport vor începe de la 349 de dolari. Deși Apple nu a anunțat încă prețurile pentru celelalte versiuni,  analiştii estimează că modelul de vârf va fi unul dintre cele mai scumpe produse vândute vreodată de Apple, depășind pragul de 4.000 de dolari.

Apple Watch este cel mai personal aparat pe care l-am creat vreodata. Am dorit sa cream cel mai bun ceas din lume”, a spus Tim Cook, CEO-ul Apple.

Botezat simplu Watch, pentru că marca iWatch era rezervată de altă firmă, gadgetul nu a rupt gura târgului. Mai mult chiar, a devenit tinta ironiilor pe internet.

Apple a dotat Watch cu mai mulţi senzori care vor ajuta utilizatorii, printr-o interfaţă simplă şi uşor de folosit, să îşi monitorizeze sănătatea şi exerciţiile sportive. O chestie pozitivă, devenită standard în industrie.

Interesant este şi faptul că, pe lângă ecranul cu touch care beneficiază de un sistem numit Taptic Engine care face diferenta dintre apasari si atingeri ale display-ului, facilitand astfel interactiunea, Apple a dotat ceasul şi cu un buton lateral care permite efectuarea de zoom in si zoom out in orice interfata a unei aplicatii, butonul fiind utilizat in acelasi timp ca si buton Home.

Apple Watch se incarca wireless, print-un conector MagSafe, similar cu cel al Mac-urilor.

La capitolul software, Apple Watch are mai multe widget-uri, de la calendar la, Maps, Store, Fitness, Workout, Facebook, WatchKit, Music etc. Notificarile de mesaje vin prin vibratie, iar de transmiterea unora noi se ocupa iMessage.