Zuckerberg, discurs la ONU! Ce plan incredibil are şeful Facebook

Data: 28/09/2015 | Autor: .

Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, vrea ca până în 2020 să conecteze întreaga planetă la internet. Anunţul l-a făcut la sediul ONU, acolo unde a fost invitat sâmbătă să susţină un discurs.

Potrivit Business Insider, Zuckerberg, Bono de la U2, Charlize Theron, Bill Gates şi Richard Branson se află printre iniţiatorii campaniei numite “Connectivity Declaration”

Zuckerberg a declarat, pentru The New York Times, că accesul la internet trebuie să devină un drept universal, similar cu cel la educaţie.

Primul pas al şefului Facebook va fi să asigure internet wireless pentru taberele de refugiaţi, pentru ca aceştia să poată să comunice cu rudele şi să îşi poată căuta un job, o soartă mai bună.

Globalizarea internetului a devenit marea prioritate pentru Mark Zuckerberg. Facebook a anunţat recent lansarea programului Internet.org, prin intermediul căruia va oferi acces gratuit la serviciile online pentur câteva state sărace din Africa.

Pentru a-şi pune planurile în practică, Mark Zuckerberg vrea să lanseze 11.000 de drone care vor aduce internet in cele mai izolate colturi ale planetei. Dronele ar urma sa zboare autonom, cu ajutorul energiei solare, cu viteza de 104 km/h.

Dronele, produse de Titan Aerospace, au aripi de 50 de metri, cantaresc 160 de kilograme si pot cara pana la 32 de kilograme de echipament.

Facebook va incerca astfel sa aduca internetul in zonele izolate ale lumii, din Africa, in America de Sud, Asia si pana in Antarctica. Cum arată dronele, vedeţi în clipul video de mai jos.